Hoopvol perspectief voor de mediterrane monniksrob dankzij internationale samenwerking

Als trots lid van de European Association for Aquatic Mammals (E.A.A.M.) informeert het Dolfinarium u over de verbetering van de overlevingskansen van een bijna uitgestorven diersoort: de mediterrane monniksrob.

Dankzij verschillende internationale organisaties en belangrijke bewustzijn-campagnes zijn grote stappen gemaakt. Er blijft echter nog veel werk te doen om de mediterrane monniksrob te beschermen.

Plotselinge dood door visnetten, die gebruikt worden bij de visvangst en degradatie van stranden waar de dieren paren en broeden, zijn de belangrijkste bedreiging. De populatie bestaat uit 700 dieren in drie tot vier subpopulaties, waardoor deze zeehond de meest bedreigde diersoort van alle zeehonden ter wereld is.
 
Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Hier leven naast grijze zeehonden en gewone zeehonden onder andere dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen. In samenwerking met het E.A.A.M. heeft het Dolfinarium als doel om diersoorten te behouden en de natuur beschermen.