Hoe zien inwoners van Stadsdennen de toekomst van hun wijk?

Volgende week richt de gemeente op zes plaatsen in de wijk Stadsdennen in Harderwijk een ontmoetingsplek in. Inwoners van de wijk zijn daar van harte welkom met meningen en ideeën over de toekomst van hun wijk. 

De wijk Stadsdennen is de eerste wijk waarvoor de gemeente Harderwijk een omgevingsplan opstelt

De gemeente wil inwoners hierbij betrekken en weten hoe zij denken over hun leefomgeving nu en in de toekomst. Wethouder Marcel Companjen is verantwoordelijk voor het project Omgevingswet en kijkt met veel belangstelling uit naar de inbreng van de wijkbewoners.
 
Op weg naar een Omgevingsplan voor Stadsdennen                                                                                     
In een omgevingsplan is vastgelegd wat er allemaal in een wijk te vinden is en aan welke regels dat gebonden is. Denk aan wonen, milieu, natuur, water en bedrijven. Uiteindelijk moeten de regels en afspraken eenvoudig digitaal toegankelijk zijn voor iedereen. Dit is een van de zaken die in de nieuwe Omgevingswet is geregeld.

De ideeën en meningen die volgende week worden verzameld, worden verwerkt tot een aantal stellingen over de toekomst van de wijk Stadsdennen. Die stellingen krijgen de inwoners van de wijk voorgelegd via het online stadsgesprek. Ook volgt er later dit jaar een informatieve bijeenkomst.
 
Heeft men geen tijd of zin om persoonlijk in gesprek te gaan? Dan is het ook mogelijk om digitaal te reageren via www.harderwijk.nl/stadsdennen.
 
De ontmoetingsplekken in de wijk Stadsdennen
  • De Aanleg - Maandag 20 september: 14.00 - 17.00 uur
  • Handelsweg - Dinsdag 21 september: 16.30 - 19.00 uur
  • Speelveld aan de A.M. de Jonglaan - Woensdag 22 september: 13.00 - 16.00 uur
  • Anne Franklaan - Donderdag 23 september: 15.00 - 17.00 uur
  • Park bij de Al-Islaah school - Vrijdag 24 september: 11.00 - 15.00 uur
  • Winkelcentrum - Zaterdag 25 september: 10.00 - 16.00 uur