Mogen Hierdense binnensporters straks weer in de tuin sporten?

Door Harry Schipper – Zeker is het beslist nog niet, maar de leden van Sportschool Hierden aan de Dorpshuisweg kunnen waarschijnlijk ook de komende vijf jaar in de ‘achtertuin’ van de sportschooleigenaar Leo van Ramshorst hun binnensporten beoefenen.

Met het oog op corona vindt de gemeente het goed dat op het veldje achter de sportschool een tijdelijke overkapping wordt gemaakt waar gesport kan worden

Van Ramshorst had op die plek de afgelopen twee seizoenen al een flinke partytent staan, waarin volop werd gesport toen het vanwege corona binnen niet meer mocht. Voor de tent had hij tijdelijk toestemming, dus moest de eigenaar de tent weer afbreken.
“Veel sporters vonden het eigenlijk best wel fijn om met mooi weer lekker buiten te kunnen sporten, dus heb ik nu de gemeente een tijdelijke ontheffing gevraagd om hiervoor een bouwwerk te plaatsen”, vertelt Van Ramshorst. Die gemeentelijke toestemming is nodig, omdat er op zijn grondstuk achter de sportschool de bestemming ‘wonen’ rust.

B en W hebben afgelopen week positief gereageerd op dat verzoek en willen voor de overkapping een ontheffing verlenen voor de duur van vijf jaar. In die tijd kan de sportschooleigenaar ontdekken of op deze manier en in deze vorm buiten sporten ook haalbaar is.

Wel moet de sportschoolhouder nog de direct omwonenden informeren over zijn plannen. “Dat ga ik zeker doen”, beloofde Van Ramshorst afgelopen week, “zodra ik zelf weet wat voor bouwwerkje ik daar wil hebben. Want ik weet zelf nog maar net dat het mag en had dus nog geen concreet plan uitgewerkt. Ik verwacht dat ik in december met ze om de tafel ga om dat eerst verder met hen te bespreken”. 

Uit de eerste gesprekken met omwonenden, die deze week hebben plaatsgehad, wordt duidelijk dat een tijdelijke overkapping op het veldje achter de sportschool nog geen gelopen race is. “We zijn op dit moment nog niet voor het plan, maar eerder tegen. Er zit een woonbestemming op en dat betekent dat het woonklimaat hier niet zomaar mag veranderen. Dat gaat wel gebeuren. Afgelopen zomer was dat al heel duidelijk. Vier ochtenden en vijf avonden in de week stond er harde muziek aan en werd er door een microfoon geschreeuwd. Rustig zitten in je eigen achtertuin was er niet meer bij. Dus ik zit er eigenlijk niet zo op te wachten”, zo laat een van de omwonenden desgevraagd weten.

Bij Sportschool Hierden worden flink wat sporten beoefend, uiteenlopend van fitnesstrainingen, aerobics, yoga en pilates tot judo, kickboksen en circuittrainingen speciaal voor senioren.

Sportschool Hierden

Adresgegevens

Dorpshuisweg 9b
3849 BL Hierden

Telefoon

T. 0341-452631

Openingstijden

Ma 6.30 - 22.00 uur
Di 6.30 - 22.00 uur
Wo 6.30 - 22.00 uur
Do 6.30 - 22.00 uur
Vr 6.30 - 20.00 uur
Za 8.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info