Hierdenaren zetten zich in voor Podiumspektakel Stadsgezichten

Op 18, 19 en 20 juni wordt het kloosterplein Harderwijk omgetoverd tot een openluchttheater voor het Podiumspektakel ‘Stadsgezichten’.

En wie denkt dat dit alleen een Harderwijks feestje is heeft het mis. Want vanuit de hele regio zetten meer dan 100 vrijwilligers zich in om dit grootse openluchttheater mogelijk te maken. Van Harderwijk tot Dronten en van Zeewolde tot Ermelo zijn mensen bezig met spel, zang, dans, kleding, grime, decor en nog veel meer. En ook Hierdenaren zijn actief betrokken bij dit unieke spektakel. Zo zijn Gerrit en Corianne van den berg, als speler en fluitist al 8 maanden aan het repeteren om over 2 weken ‘Stadsgezichten’ op te kunnen voeren.

‘’Sinds oktober repeteren we elke vrijdagavond in een sporthal in Harderwijk’’, zegt Gerrit.  Gerrit vindt meedoen met het Podiumspektakel ‘Stadsgezichten’ een grote uitdaging, want met zo’n grote groep openluchtvoorstellingen midden in Harderwijk neerzetten is uniek!‘’ Er komt veel bij kijken; een live orkest, zang, dans en spel, een luchtacrobate, paarden en nog veel meer. Dat alles maakt het tot een echt spektakel en het is gaaf om daar een onderdeel van te zijn.’’
Podiumspektakel Harderwijk

Gerrit speelt één van de hoofdrollen: ‘’Ik mag de rol van Maarten vertolken. Maarten is een vissersknecht in Harderwijk rond 1900”. Het leven lacht hem niet echt toe maar toch is hij vastbesloten er iets van te maken. Hoe onzeker de toekomst ook is, één ding weet hij zeker: ”Ik blijf niet mijn hele leven vissersknecht, ooit heb ik een eigen schip en ben ik mijn eigen baas. Mijn vrouw zal nooit de eindjes aan elkaar hoeven te knopen en mijn kinderen zullen nooit honger hebben.” De vraag is natuurlijk hoe kom hij aan het benodigde geld.

Podiumspektakel ‘Stadsgezichten’ brengt het publiek 3 avonden naar de tijd van het Koloniaal Werfdepot. Een stuk vol dromen, liefde en strijd om de macht. Het is een verhaal over hoe mensen geschiedenis maken en hoe de geschiedenis de mensen maakt.

Wie ons en de vele andere spelers, zangers, dansers, orkestleden etc. wil bewonderen kan kaarten bestellen op www.podiumspektakel.nl. De voorstellingen op 18, 19 en 20 juni beginnen om 20.30 uur. Wees er snel bij want op is op.
Podiumspektakel Stadsgezichten Harderwijk