Hierden krijgt nog zeven extra seniorenwoningen

Door Harry Schipper – Naast de zeven seniorenwoningen die aan de Ooster Mheenweg 7 in Hierden al (bijna) worden gebouwd, komen er nog eens zeven van zulke woningen bij.

B en W van Harderwijk besloten dinsdag om mee te werken aan de realisatie van vier koop- en drie huurwoningen, om zo het aantal betaalbare woningen voor senioren nabij de dorpskern te vergroten

De woningen, verdeeld over drie bouwblokken, verrijzen bouwperceel aan de Ooster Mheenweg waarvoor eerder al toestemming werd gegeven om zeven seniorenwoningen te bouwen, eveneens verdeeld over drie bouwblokken. De belangstelling daarvoor bleek groot: alle koopwoningen zijn al verkocht en ook voor de huurwoningen is grote belangstelling.

Dat is niet zo verbazend, want de koopwoningen gaan straks maximaal 290.000 euro kosten, vrij op naam. En de huurwoningen worden aangeboden met een huurprijs die niet boven de 900 euro per maand uitkomt. Omdat de Ooster Mheenweg precies aan de rand van de dorpskern van Hierden ligt, kijken de meeste woningen bovendien uit op het prachtige weilandenlandschap De Mheenlanden.

Ooster Mheenweg Hierden seniorenwoningen