Hierden heeft er een nieuwe winkel bij

Door Petronella van het Goor - Morgen is het dan eindelijk zover, de Kringloopwinkel van de Hervormde Gemeente Hierden opent de deuren. Bijna een jaar later dan gedacht, maar dankzij het enthousiasme van de vele vrijwilligers, is er van uitstel geen afstel gekomen. “Vorig jaar februari hebben we de ‘kringloopcommissie’ al gevormd”, zegt Vroni Olofsen, een van de commissieleden. 

“We hadden een locatie aan de Jonkheer Sandberglaan en waren al ver met de voorbereidingen, we hadden genoeg vrijwilligers om de winkel te ‘bemensen’ en zouden in het voorjaar van 2020 opengaan.” Verdrietig genoeg kon door een overlijden de locatie niet doorgaan. “Toen kwam Corona en lag alles een beetje stil.”

Toen na de zomervakantie de pastorie naast de kerk als ‘winkel’ werd aangewezen, had de commissie niet lang nodig om alles in gereedheid te brengen. “Alle vrijwilligers stonden in de startblokken, we hadden al wat adressen waar we spullen op konden halen. Het was een kwestie van inrichten en openen”, aldus Olofsen. Maar net dat openen liet op zich wachten. “In december waren we eigenlijk al wel klaar, maar toen kwam de lockdown en die duurde.”

Zaterdag 5 juni 2021 is het dan zover, om 10 uur ’s ochtends gaan de deuren van de oude pastorie naast de kerk open en beleeft de Kringloopwinkel Hierden haar eerste dag. Van een feestelijke opening is helaas niet echt sprake, want er mogen niet zoveel mensen bij elkaar zijn. “Er mogen vijf mensen tegelijk naar binnen, kinderen tot en met twaalf jaar tellen daarbij niet mee”, aldus Olofsen. Omdat alleen de begane grond in gebruik is als Kringloop, heeft de commissie dat maximum vastgesteld. Olofsen hoopt dat er na de zomer geen maximum meer geldt en de winkel gewoon lekker kan gaan draaien. Wel nodigt ze alle geïnteresseerden uit om even lekker te komen neuzen. “We hebben veel mooie spullen gekregen van mensen uit het dorp en daar verschillende ‘hoekjes’ mee ingericht. Een mooi antiekhoekje bijvoorbeeld, maar ook een grote speelgoed hoek en een apart stukje met kinderkleding.”

Het adres van de voormalige pastorie is zuiderzeestraatweg 151. De kringloopwinkel is vanaf morgen geopend op de woensdagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur en op de vrijdagen en zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Kringloopwinkel Hierden
Kringloopwinkel Hierden
Kringloopwinkel Hierden