Het was vanmiddag bar en boos (0-3) video

En dat gold beslist niet alleen voor het weer. VVOG voetbalde zaterdagmiddag degradatie-waardig.

Het was de degradatiekandidaat Spijkenisse dat VVOG de hele wedstrijd geen schijn van kans gaf. Het combineerde beter, was dreigender, won meestentijds de duels, bezat de betere spelers en won dan ook volkomen verdiend.

Spijkenisse liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het vooruit wilde voetballen. VVOG had duidelijk moeite met het spelletje dat Spijkenisse speelde. Een manier van voetballen die veel ruimtes op het middenveld en achterin weggeeft en waarvan blijkens de stand op de ranglijst veel teams kunnen profiteren. Niet VVOG vanmiddag. Dat stak deze gure zaterdagmiddag in een zeer miserabele vorm. 

Nadat Spijkenisse meteen zijn aanvallende intenties had laten zien was toch de eerste mogelijkheid voor VVOG. Jeffrey Arends brak door over rechts maar controleerde de bal onvoldoende om de keeper van Spijkenisse te kunnen verschalken. Ook de combinatie tussen Jeffrey Arends en Frank Hol in de 17de minuut strandde in handen van de keeper.

Spijkenisse zag in de 25ste minuut, na een onnauwkeurige opbouw van achteruit waarbij Tim Muller uitgleed, een fraaie lob op de lat eindigen achter de al geslagen Frans Koornberg. De degradatiekandidaat was niet van de helft van VVOG te branden. Het voetbalde steeds snel combinerend richting Frans Koornberg, die in de 33ste minuut weer sta/lig in de weg was bij een doorbraak van de mannen uit Spijkenisse. Het lag volkomen in lijn van het spelbeeld dat die eerste goal aan die kant zou vallen. In de 35ste minuut was het raak. Een combinatie dwars door de Harderwijkse verdediging, die vandaag ook niet aan de misère ontkwam, bracht de bal bij topscorer Michael van Dommelen. Die wist er wel raad mee. (0-1)

Na de rust ging Spijkenisse gewoon verder waar het in de eerste helft was gebleven. Niks de voorsprong verdedigen. Gewoon uitbouwen. Kon ook gemakkelijk want VVOG leek al op de rug te liggen. Er lukte niets. De veldbezetting, toch een eerste vereiste om onder de druk van de tegenpartij uit te voetballen, was allerbelabberdst. Er werden in de 61ste minuut 20 spelers op 50 vierkante meter geteld..

Toch had VVOG er nog een wedstrijd van kunnen maken toen Pernelly Biya in de 48ste minuut door een mooie dieptepass van Harrie Kersten alleen voor de keeper opdook. Echter hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Die kans bleek het laatste aanvallende Harderwijkse wapenfeit.

Spijkenisse maakte er in de 52ste minuut na gestuntel achterin via Serginio van Axel Dongen 0-2 van. De wedstrijd was gespeeld. Bij VVOG ontbrak de echte beleving. Het leek de hele wedstrijd verlamd door de kou. Het leed ontzettend veel balverlies en voetbalde zich nooit onder de druk vandaan. Spijkenisse deed het veel beter. Het bleef op de helft van VVOG spelen. Ondertussen werd de keeper van Spijkenisse gloeiende chocolademelk gebracht om warm te blijven. 

Kortom; het was van VVOG zijde huilen met de winterpet op. Er lukte niets. Ook niet toen Pernelly Biya nog een klein kansje kreeg. Naast dus.

Complimenten aan Spijkenisse dat tot het laatst bleef knokken en daarvoor werd beloond met een derde treffer van wederom Serginio van Axel Dongen.

Zo’n wedstrijd doet je overigens eerder naar onderen kijken dan naar boven…dus maar snel uit het geheugen wissen.
 
 

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info