​Het vaarseizoen begint weer: 'Je kunt nu een complete vakantieboot huren bij B&B Bootverhuur'

Donderdag 1 april is de landelijke aftrap van het vaarseizoen. Bij B&B Bootverhuur hebben ze in de winter niet stilgezeten. B&B Bootverhuur is verhuisd naar een nieuwe plek in de Harderhaven én er zijn nieuwe boten bijgekomen. 

"We hebben een ander plekje in de haven", vertelt Bernhard de Cock Buning van B&B Bootverhuur. "We zaten op Harderhaven 40 en nu zitten we op nummer 54".

"We hadden eerder een huisje op de verhuursteiger en vanuit daar deden we alles. Eigenlijk kwamen we er door corona achter dat het lastig was om goed de anderhalve meter te hanteren. Het huisje stond al gauw vol met mensen. We zijn gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden om alles wat ruimer op te zetten. Bij de Harderhaven 54 zit nu de nieuwe ontvangst met receptie waar de mensen ontvangen kunnen worden. Hierdoor hebben we een nog professionelere uitstraling gekregen".

Nieuwe boten: 'Een complete vakantieboot'
B&B bootverhuur heeft er een aantal nieuwe boten bij gekregen. Ook zijn er een aantal oude boten vervangen. "We hebben een Houseboot erbij gekregen. Deze Houseboat is een complete vakantieboot met diverse voorzieningen als badkamer, verwarming, keuken, terras. De Houseboat is ideaal om heerlijk te gaan relaxen. Dat kan aan de haven of we varen de Houseboat naar het Knarland. Hier kunnen de mensen dan lekker vertoeven".

Nieuwe zeilboot: 'De Fox Zeilboot'
Naast de valken heeft B&B Bootverhuur nu ook een paar nieuwe zeilboten tot hun beschikking. "De Fox combineert de sportieve zeileigenschappen van een open boot met het comfort van een kajuitboot. De FOX 22 is standaard zeilklaar uitgerust met hoogwaardig Sprengerbeslag. Het vaargebied van deze boot is zeer ruim. Geschikt voor de Randmeren, Friese meren, maar ook groot water zoals het IJsselmeer en het Wad is geen enkel probleem".

Varen in coronatijd
Vanwege corona mogen op dit moment alleen gezinnen of twee personen op een boot. Groepen zijn nog niet toegestaan. "We blijven de regels van het RIVM in de gaten houden. Op onze website is de laatste informatie betreft de coronaregels te vinden".