Het station en het stationsgebied in Harderwijk wordt op vrijdag 16 september geopend

Het nieuwe station van Harderwijk is bijna klaar! Op vrijdag 16 september openen gemeente Harderwijk, ProRail, NS Stations en aannemerscombinatie Reef Strukton officieel het nieuwe station. 

Ook de verkeerstunnel bij het station wordt in gebruik genomen, net als  de bewaakte fietsenstalling en het P+R-terrein. Het belooft  een mooi feest te worden voor bewoners van Harderwijk,  gebruikers van het station en omwonenden.

Met de komst van een nieuw stationsgebouw en een geheel nieuwe stationsgebied met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk straks een aantrekkelijk en beter bereikbaar station. Stad, omgeving en station sluiten we hiermee prachtig op elkaar aan. Het busstation en de totale metamorfose van de openbare ruimte rond het station worden eind 2016 opgeleverd.

Nieuwe station  van alle gemakken voorzien

Station Harderwijk krijgt een compleet nieuw stationsgebouw. Het gebouw krijgt goede voorzieningen zoals een kiosk en openbare toiletfaciliteiten. Daarnaast krijgt het een duurzaam dak van sedum. De kiosk doet tevens dienst als comfortabele, verwarmde, wachtruimte. Het nieuwe station is overzichtelijk waardoor de reiziger zich gemakkelijk kan oriënteren door goede zichtlijnen,  logische looproutes en goede informatievoorzieningen. De ruimtelijke opzet en het gebruik van bijvoorbeeld transparante liften dragen bij aan het gevoel van veiligheid. Daarnaast wordt er een nieuwe overdekte fietsenstalling gebouwd met een capaciteit van 1500 fietsen. Je kunt hier je fiets de eerste 24 uur gratis stallen. Aan de zuidzijde komen ook nog eens circa 600 plekken. Het  P+R is reeds vernieuwd en uitgebreid (van 180 naar 220 parkeerplekken).  

Komst verkeertunnel  zorgt voor betere bereikbaarheid

De komst van verkeerstunnel bij het station zorgt ervoor dat dat de spoorwegovergang Stationslaan/Oranjelaan kan worden opgeheven. Zo kunnen inwoners en bezoekers van Harderwijk op een veilige manier het spoor kruisen, wordt de bereikbaarheid groter en het spoor betrouwbaarder. De vervanging van de fietsoversteek door een fietstunnel tussen de wijk Drielanden en Weisteeg , als onderdeel van dit project, draagt hier ook aan bij. 

Samenwerkende partijen trots

De gemeente Harderwijk, ProRail, NS Stations en aannemerscombinatie Reef Strukton zijn  trots dat het verbouwde station binnen de afgesproken tijd  wordt opgeleverd. De partijen hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren wat ervoor gezorgd heeft dat alle doelstellingen gehaald zijn. Alle reden om op 16 september gezamenlijk met de inwoners van Harderwijk en reizigers een feestje te vieren! Zodra er meer bekend is over het programma wordt u hiervan op de hoogte gesteld.