Het Startblok wint Liedjeswedstrijd met ‘Stiekem’

Het was de afgelopen twee weken erg spannend voor groep 6b van Het Startblok. Nadat duidelijk was geworden dat zij met hun inzending ‘Stiekem’ tot de laatste drie kanshebbers behoorden om de liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen te winnen, begon het stemmen.

Tien dagen lang kon iedereen die wilde zijn of haar stem uitbrengen op de drie overgebleven inzendingen. Daarnaast bracht ook een vakjury achter de schermen haar stem uit. Naast het liedje ‘Stiekem’ was het mogelijk stemmen op het liedje ‘Faalangst’ en ‘Ik ben een cupcake’. De kinderen zetten ouders, familie en vrienden in om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen en niet zonder resultaat.

Maandag 1 april werd namelijk duidelijk dat het liedje ‘Stiekem’ van Het Startblok de meeste stemmen had gekregen, ook die van de vakjury. 

Groep 6 werd afgelopen maandag verrast met een video van Sanne Hans, waarin ze de groep vertelde dat zij de liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen hadden gewonnen. Dit leverde een uitzinnige groep kinderen en meester op die ontzettend blij zijn met dit resultaat. “Meedoen was al leuk, maar winnen maakt het nog leuker.”, aldus meester Bart.

Als prijs zal het liedje ‘Stiekem’ op de volgende cd van Kinderen voor Kinderen te beluisteren zijn. Daarnaast mogen de kinderen van groep 6b van Het Startblok als prijswinnaars in oktober naar de nieuwe show van Kinderen voor Kinderen.