Het spectaculaire Motorspektakel in Hierden is na 20 jaar met sprankelende races, gedwongen met deze formule te stoppen!

Door Lex Schuijl - Op 25 augustus van dit jaar wordt het bekende motorspektakel in Hierden voor de laatste keer op deze wijze georganiseerd. 

Johan Klaassen legt namens de organisatie de reden voor deze pijnlijke beslissing uit: “Het is ooit begonnen als een evenement met een paar kleine minibikes en veel plezier.

Twintig jaar later is het uitgegroeid naar dit motorspektakel op deze locatie in Hierden, met dank aan de spontane medewerking van Mini-camping De Duunnen. Al die tijd hebben we de faciliteiten van deze de camping mogen gebruiken. Ook dankzij de bewoners in die omgeving die ons in staat stelden om op die locatie ons feestje te mogen vieren.” 

Onhoudbare situatie

In de huidige tijd is het voor een kleine club of vereniging, verzekeringstechnisch bijna niet meer rond te krijgen. Volgens Klaassen is het tijd voor een ander format. “Het is duidelijk dat als we er dan toch mee moeten stoppen, dient dit op het hoogtepunt te gebeuren. Het laatste spektakel wordt op 25 augustus gehouden, met de start aan het begin van de dag mooie races in verschillende klassen, van mini bikes, tot de FUN klasse, waar weinig dingen te gek zijn.” 

Toekomst

Omdat het evenement in de huidige vorm geen toekomst biedt, wordt er wel degelijk naar een alternatief gezocht. Klaassen: “Natuurlijk zoeken we na dit jaar verder naar een mogelijkheid om dit met een andere opzet voort te zetten, maar de huidige manier van het Motorspektakel eindigt hiermee.

Dit jaar willen we er nog een groot feest van maken, De Flaming Stars komen langs, we denken ook aan de stijl van de Dakar, de laatste gesprekken lopen nog hierover, dus we zijn ook nog de laatste weken er nog druk mee om het alleen maar groter te maken. We doen ons uiterste best om dit laatste motorspektakel op een grootse wijze te organiseren en we hopen dat het weer meewerkt. Al jaren worden we gesteund door een grote groep prachtige vrijwilligers vanuit de Motorclub en de vrienden eromheen. Dat blijft ook de kracht van deze dag, en een feest wordt het!”

Motorspektakel Hierden