Het regent Koninklijke onderscheidingen in Harderwijk (Foto's)

Maar liefst tien inwoners van de gemeente Harderwijk, kregen vanochtend een koninklijke onderscheiding in wijkcentrum de Kiekmure en in het verenigingsgebouw Ons Huis in Ermelo. Bekijk hier de foto's!
 

Onder de gedecoreerden bevinden zich drie echtparen die veel van het werk altijd als koppel hebben gedaan.

Onder de namen van de gedecoreerden, leest u welke Koninklijke onderscheiding ze hebben gekregen en waarom de gemeente Harderwijk vindt dat zij het lintje hebben verdiend. 

Gerrit van Wijhe

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Scheidsrechter en leider van verschillende elftallen voor de voetbalvereniging in Haren. Vrijwilligersfuncties bij de Hervormde Kerk en de Protestantse Gemeente De Regenboog in Harderwijk en de Hervormde Gemeente Haren - Onnen. Van Wijhe was lid van de NCRV Verenigingsraad en is nog steeds actief als ouderling, zit bij de vrijwilligersgroep van de kerkdiensten in ziekenhuis Sint Jansdal en is voorzitter van de PCOB, afdeling Harderwijk / Hierden. 

Gerrit Mazier

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al 25 jaar actief in het kerkelijk leven en bij Gevangenzorg Nederland. Mazier doet vrijwilligerswerk bij de Christelijke Vereniging Angst- en Dwangstoornissen en Fobieën en was binnen de Hervormde Gemeente van Harderwijk van 1982 tot 1996 gesprekspartner voor gemeenteleden. 

Wilma Schouten-Dijkstra

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al meer dan veertig jaar ondersteunt zij op muzikale wijze koren, kerk- en herdenkingsdiensten en organiseert ze muzikale bijeenkomsten voor ouderen. Wekelijks begeleidt ze de erediensten binnen de Protestantse Kerk Harderwijk en in de zomer doet ze daar de Trekkersdiensten in Staverden bij. Ze was bestuurslid en begeleidster van de Rejoice Singers en Young Rejoice. Ze was repetitor bij het Harderwijkse Mannekoor en is dat nog steeds voor het interkerkelijk mannenkoor Euterpe in Voorthuizen. 

Cor Bottenheft

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bottenheft is al meer dan 27 jaar vrijwilliger, onder meer als bestuurslid van de Ermelose Football Club. Hij is vrijwilliger voor Stichting Slachtofferhulp Nederland en heeft zich ingespannen voor het behoud van het oude jachthondenras Heidewachtel / Kleine Münsterländer. 

Jan Doppenberg

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De vrijwilligersactiviteiten van Doppenberg waren met name gericht op de wijkgemeente Nieuwe Kerk Noord in Ermelo. Hij had een coordinerende rol bij de bouw van de pastorie en de renovatie van de kerk. Nog steeds is hij er ouderling - kerkrentmeester. 

Hennie Doppenberg - Van Loo

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al ruim 35 jaar actief als vrijwilligster, veelal bij de Nieuwe Kerk Noord in Ermelo, waar ze bouwbegeleidster was tijdens de renovatie van de kerk. Ze organiseert de schoonmaakacties van de kerk en was bestuurslid van Christen Vrouwen Contact de Hoeksteen. 

Theo Goosen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Goosen is in de afgelopen 25 jaar als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer basisschool Dominicus Savio, als penningmeester, ledenadministrateur en redactielid van de Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk. Hij is bestuurslid van wijkplatform Frankrijk en Stadsdennen, lid van de Regiegroep gemeente en vrijwilliger van Voedelbank Thea. Goosen is al 24 jaar mindervalide en wordt in zijn vrijwilligerswerk enorm gesteund door zijn vrouw Thea Goosen. 

Thea Goosen - Kraaijenhof

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Thea is de vrouw van bovengenoemde Theo Goosen. Zij is al meer dan 25 jaar als vrijwilligster actief (geweest) bij onder meer basisschool Dominicus Savio en ze runt een onofficiële voedselbank voor minderbedeelden. Ze is al jaren lang mantelzorgster voor haar echtgenoot die zij begeleid of assisteert bij al zijn vrijwilligersactiviteiten. 

Pé Sijsma

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als zendings- en tropenarts is hij van 1967 tot 1975 actief geweest in Kameroen. In de jaren '70 en '80 heeft hij zich onder meer ingezet voor de Vereniging van Gyneacologen, Stichting Salem, PKN Harderwijk, Middle East Council of Churches, Stichting Siam-care, Blindeninstituut Cersom in Kameroen. Ook heeft hij geassisteerd in rampgebieden als Bangladesh en Libanon. 

Riekje Sijsma - Swellengrebbel

Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al meer dan dertig jaar zet zij zich in voor haar medemens binnen- en buiten de Nederlandse grenzen. Ze heeft zich jaren ingezet voor oorlogsslachtoffers, vluchtelingenwerk, ontwikkelingswerk, voor blinden- en slechtzienden en ze gaf mantelzorg.  Ze was onder andere mede-oprichtster van Stichting Vluchtelingenwerk Harderwijk, voorzitter van Stichting Kombi en vrijwilligster bij de 'voorleesexpres'  van Stichting Vluchtelingenwerk.

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info