Het nieuwe uittenue van VVOG

VVOG heeft zaterdag in Amsterdam tegen Ajax het nieuwe uittenue gepresenteerd. Het is duidelijk dat het tenue is gebaseerd op de Harderwijkse vlag.

Nieuwe uittenue van VVOG

Dat was een stiekeme wens wat binnen de vereniging leefde en dit jaar vanuit het bestuur is opgepakt. Er is samen met SD Sportswear gewerkt aan een uniek shirt wat trots en kracht uitstraalt.

De basis van het shirt is de Harderwijkse vlag dat op 30 juni 1966 door de gemeente is vastgesteld. Deze vlag is diagonaal op het shirt aangebracht. "Zes evenhoge liggende banen in de kleuren Hanze-geel en Nassau-blauw. De middelste banen grijpen in elkaar in de vorm van 6 kantelen."

De kleuren blauw en geel zijn een verwijzing naar het verleden van Harderwijk. Het geel staat voor het Hanzeverbond en het blauwe voor het band met het Huis van Oranje - Nassau. De gekanteelde middelste banen zijn een verwijzing naar het vestingsverleden. Het aantal banen verwijst naar het aantal studierichtingen die gevolgd konden worden aan de Universiteit van Harderwijk in de 17e tot en met de 19e eeuw. We wilden je deze informatie toch niet onthouden.

Het was een mooi moment toen de teams afgelopen zaterdag onder het bekende opkomstlied van Ajax het veld opkwamen. Er bestond een voorzichtige hoop dat de Amsterdammers van slag zouden zijn en dat het verassende bauw/ geel het "12e- man- effect" zou hebben, maar dat bleek helaas niet het geval. Er was veel inzet en strijd en dat kunnen we in Harderwijk wel waarderen.

We bedanken Burns Deinum van SD Sportswear, waarmee we naast dit unieke uittenue voor onze vlaggenschip ook al het nieuwe tenue hadden ontwikkeld, voor de fijne samenwerking.