Het Nieuwe Netwerken van start voor ondernemers

Businessclub Noord-West Veluwe geeft boost aan lokale en regionale economie.
 

Businessclub Noord-West Veluwe is gestart met Het Nieuwe Netwerken. Met de combinatie van LinkedIn, Facebook, Twitter en de eigen website www.veluwenoordwest.nl wordt alle kennis en kunde en de vraag en aanbod van de meer dan 800 leden aan elkaar verbonden. Het doel is om samen een boost te geven aan de lokale en regionale economie.
 
Het nieuwe initiatief is een logisch vervolg voor de Businessclub Noord-West Veluwe, die sinds 2009 hard is gegroeid. De businessclub startte in 2009 met als doel een antwoord te geven op de vraag wat ondernemers in deze regio met elkaar verbindt. Initiatiefnemer Michiel Waterman: “Het is lastig daar een eenduidig antwoord op te geven, maar begrippen als gunnen, betrouwbaarheid, continuïteit en prettig communiceren komen vaak naar boven.”

Kennis delen en contacten leggen

Tot eind 2014 troffen de leden elkaar bij klassieke netwerkbijeenkomsten; een combinatie van een borrel, een babbel en een goede spreker op telkens wisselende locaties. Deze oude vorm van netwerken functioneert weliswaar nog steeds goed, maar niet alle leden maakten gebruik van deze vorm. Het gevolg was dat bezoekers vaak dezelfde ondernemers spraken. Daarom introduceert de Businessclub Noord-West Veluwe nu Het Nieuwe Netwerken: een virtuele manier van kennis delen en contacten leggen en onderhouden. Waterman: “Dit geeft antwoord op de behoefte van veel ondernemers om zonder hun agenda verder te belasten toch hun netwerk te verbreden.”

Kortingen en voordelen

Door de diverse sociale media en de website aan elkaar te koppelen, staat ieder lid middenin het actieve netwerk. Op de website, ontwikkeld door lid Proven Webconcepts, kunnen leden hun eigen profielpagina aanmaken, die meteen SEO ondersteund is. Feitelijk is het een site-in-site. Verder blijft het vertrekpunt ‘van en voor ondernemers’ krachtig in beeld. Waterman: “Ieder lid krijgt een ledenpas waarbij hij kortingen en voordelen krijgt bij meer dan dertig bedrijven in de regio.

De Businessclub biedt ook faciliteiten waarmee ondernemingen kunnen groeien. Denk aan een gratis advies over zoekmachine-optimalisatie, inclusief een AdWords-tegoed van 150 euro. Eens per jaar vindt in samenwerking met Rabobank Noord-Veluwe een kennis- en netwerkevent plaats, zodat de leden elkaar ook persoonlijk spreken. Bovendien worden per branches kennisteams geformeerd.”

Alle informatie is te vinden op www.veluwenoordwest.nl
Businessclub NW Veluwe netwerken