Het Harderwijkse bos in met uw hond aan de lijn

In Harderwijk en Hierden - en ook in andere Veluwse bossen - moeten honden aangelijnd lopen. In Harderwijk zijn speciale plaatsen aangewezen waar uw hond los mag lopen. Zoals in het Strokelbos, het hele gebied ten zuiden van de Leuvenumseweg, tussen de Strokelweg en dierenasiel De Ark. 

Ook daar moet u er als hondenbezitter altijd voor zorgen dat de hond onder appél staat

Alle regels voor het gebruik van het natuurgebied vindt u bij de ingang van het bos op het bord. Loslopende honden verhogen het risico op het verstoren van wild en broedvogels. Het wild wordt er onrustig van en gaat op de loop. Op hun vlucht kunnen ze betrokken raken bij een verkeersongeval. Uw hond kan ook in een vervelende confrontatie komen met een wild zwijn.

Op dit moment hebben de wilde zwijnen jongen die ze zullen beschermen. Het is ook mogelijk dat pasgeboren kalfjes/biggen dood worden gebeten door een hond zonder dat u dit door heeft als u uw hond niet onder appél heeft. Ook de schaapherder kan in het terrein aanwezig zijn met schapen en wat geiten voor het begrazen van het gebied tussen het Stuifzand en het bos. Bij het hoeden is het van belang dat de kudde niet onrustig wordt.
 
Op het laten loslopen van uw hond zal worden gehandhaafd door boa’s (of handhavers). Informatie: Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of via [email protected].