Het gemiddelde aantal goedgekeurde fietsen van alle Harderwijkse basisscholen bedraagt 75%

Als automobilist ben je veilig opgeborgen: airbag, kreukelzone, maar als fietser en voetganger ben je super kwetsbaar. Zeker in het donker, als je slecht zichtbaar bent. Logisch is het dan om jezelf en de fiets te verlichten en vol te hangen met reflectoren.

Fietsenkeuring op basisscholen Harderwijk 2016

Dit is 3 procent beter dan vorig jaar. De school met de meeste goedgekeurde fietsen was CBS de Bron, 9 van de tien fietsen zijn daar goedgekeurd. De Parel had 88 procent en het Talent was derde met 86 procent. 

Op drie scholen na hebben alle basisscholen in Harderwijk en Hierden meegedaan. De schoolleiding ervaart immers zelf ook het belang van een veilige verkeersdeelname van hun leerlingen.
 
Opmerkelijk is dat de leraren, de verkeersouders, gewone ouders of fietsenmakers zich actief zijn gaan bemoeien om de fietsen van de kinderen veiliger te krijgen. Bijvoorbeeld op de Al Islaah school, waarvan de ouders hun best hebben gedaan om de fietsen op te knappen. Sommige scholen hebben een set met batterijen besteld bij de ANWB. Verschillende scholen vroegen een fietsenmaker, die vooraf de fietsen nog repareerde. 

De fietsen die geen OK-sticker ontvingen hadden, waren vooral de problemen met de verlichting en de reflectoren. De helft van de manco's kwam door een defecte lamp, vaak was de batterij van de lamp leeg. 

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info