Het Coronavirus lijkt de wereld stop te zetten. Maar wat kan wel?

Het Coronavirus treft ons allemaal. Ook wij ontkomen niet aan het nemen van diverse maatregelen. OrangeTalent volgt hierin de richtlijnen van het RIVM.

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat ICT en digitale middelen van cruciaal belang zijn voor bedrijfsprocessen.  

Laten we voorop stellen dat er is altijd iets mogelijk is! We hebben wat tips en zaken om rekening mee te houden voor je op een rij gezet.

Wat zijn zaken die je zelf kunt doen en waar kun je aan denken?

Informatievoorziening

 • De website is een ideaal middel om klanten, opdrachtgevers en relaties te informeren over de maatregelen die je treft. 
  Vertel bijvoorbeeld ook hoe je ervoor zorgt dat de dienstverlening zo optimaal mogelijk blijft.


Thuiswerken
Thuiswerken kan een nieuwe ervaring zijn. Afspraken worden gecanceld of uitgesteld. Hoe zorg je ervoor dat je wel beschikbaar blijft en dat je veilig blijft werken?

 • Er zijn legio mogelijkheden om digitaal te communiceren. Wil je met teams overleggen? Denk dan eens aan Microsoft Teams of Skype.
  Let op: het opslaan van privacy gevoelige informatie op de harde schijf is niet verstandig. Zoek een veilig alternatief.
  Wees extra alert op pishing, mails, links in apps en andere ongewenste post. Er is een verhoogde activiteit op dit gebied.
  Alle tips voor thuiswerken zijn te lezen op de site van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Heb je een webshop?

 • PostNL en andere postorderbedrijven blijven alle dienstverleningen volop doorzetten. Dat is goed nieuws.
  Blijf klanten adequaat en structureel informeren.
  Denk na over manieren om online gevonden te worden (ook als je geen webshop hebt). De maatregelen zorgen voor een verschuiving, steeds minder mensen gaan de winkelstraten in.
  Kijk naar wat er wel kan. Als afhalen van eten bijvoorbeeld niet meer mag, welke manier is er dan te vinden?

Wat kun je verder doen?
Het wegvallen van werkzaamheden of routines kan veel stress opleveren. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar:

 • Neem de tijd om een kritisch te kijken naar de koers van je onderneming of organisatie. Calamiteiten als deze leggen vaak de pijnpunten (hard) bloot.
  Trek de voorraadkast eens open en inventariseer welke zaken je echt gebruikt of dat er wellicht betere oplossingen te vinden zijn.
  Ga eens zitten voor de Social Media-, content- of marketingstrategie waar je nooit aan toe kwam.
  Neem tijd voor dat toffe idee waar je al maanden mee loopt.
  Misschien is dit voor jou het moment om diensten of producten online te gaan verkopen. Wij doen graag met je mee!

Welke acties neem je als manager in deze tijden van crisis?

Communiceer dagelijks met je medewerkers. Laat je medewerkers weten hoe het ervoor staat. Geen windowdressing, wees eerlijk, kort en duidelijk. Denk er niet te lang over na - communiceer zoals het is. In deze tijden hebben je mensen het meeste aan eerlijkheid en duidelijkheid.

Ondersteun je klanten. Verzamel een groep medewerkers en brainstorm samen over wat je voor opdrachtgevers kunt betekenen in deze tijden en ga het doen! Onderzoek wijst uit dat depressie en onzekerheid het beste aangepakt kan worden door anderen te helpen.

Kijk kritisch naar je eigen processen, je voorraad, je manier van werken. Dit kost je niets! Het boek "Banish Sloppiness" (gratis) geeft je veel inspiratie. Alles wat je niet uitgeeft hoef je niet te verdienen!

Cash is king: in deze tijden is het belangrijk om voldoende geld vrij te hebben om het een tijd te kunnen uitzingen. Kijk, waar je op onzinnige dingen kunt bezuinigen, dat is je eerste winst. Kijk hoe je samenwerkingen kunt aangaan die beide partijen versterken en geen kosten met zich meebrengen (en alleen inkomsten genereren). Pak de post "openstaande debiteuren" aan. Je hebt voor veel van deze facturen vaak de kosten al gemaakt, je hoeft ze alleen te innen.
Investeer in de juiste zaken, juist nu liggen er kansen!

Blijf rustig en bekijk alles op een vredige, speelse en gepassioneerde manier. Het helpt echt. Je bent als leider immers het voorbeeld waar je gehele organisatie naar kijkt. Laat juist nu je veerkracht en strijdlust zien. Ga met een opgeheven hoofd de strijd aan, je medewerkers zullen volgen. Het zal je verrassen hoeveel veerkracht er is in je organisatie.

Wij zijn ervan overtuigd dat als we elkaar helpen en met elkaar meedenken, organisaties hier sterker uit kunnen komen! Ons motto blijft onveranderd:Ambitie aan. Blink uit!

OrangeTalent

OrangeTalent

Adresgegevens

Jagerserf 24
3851 SM Ermelo

Telefoon

T. 0341-561341

Openingstijden

Ma 8.30 - 17.30 uur
Di 8.30 - 17.30 uur
Wo 8.30 - 17.30 uur
Do 8.30 - 17.30 uur
Vr 8.30 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info