Herinnering Verlicht Zondag 22 november

Het jaar loopt naar zijn einde. Velen van ons hebben de afgelopen maanden, door het coronavirus, intens beleefd. Ook in de kerk was en is het anders.

Ds. Marissa van Meijl-Buitink kwam met het idee om op zondagavond 22 november de kerk open te zetten. Er zijn die avond twee korte vieringen, waar elk 30 mensen bij kunnen zijn.

Wat gaan jullie de mensen bieden die avond?
“Onze hoop is dat de kerk juist in deze periode een baken voor mensen mag zijn. Het is een donkere tijd. Niet alleen letterlijk, omdat het aantal lichturen af neemt, maar ook figuurlijk. Voor zoveel mensen zijn de afgelopen maanden niet eenvoudig geweest. Er waren beperkingen – die zijn er nog steeds. Maar los van die beperkingen zijn mensen ook geraakt geweest in geliefden die ze verloren. In banen die geschrapt zijn, zo maar weg bezuinigd. In zorg die opgeschaald is. Het is een tijd van incasseren en voor veel mensen een tijd van verdriet geweest. Dat geldt eigenlijk nog steeds.

Deze avond vormt in de kerk een keerpunt. De week erop begint Advent. Dan beginnen we eigenlijk volledig opnieuw; we leven toe naar de geboorte van Jezus. Met deze zondag sluiten we het kerkelijke jaar af en willen we met de mensen terugkijken: wat is er allemaal gebeurd en wat er is met jou persoonlijk gebeurd? Hoe was het in het afgelopen jaar voor jou? We willen mensen daarin iets bieden aan troost en  bezinning. En woord, een gedicht, een verhaal, muziek. Je kunt een kaarsje aansteken.

We zijn er, dat willen we als kerk laten zien. Weet ons dan ook te vinden en weet dat je welkom bent. Er is altijd een luisterend oor. Dus als je er behoefte aan hebt, kom gewoon.”

Niet alleen die avond ben je welkom, maar ook op andere momenten. Naast de wekelijkse diensten zijn we nu ook doordeweeks, van 10:00 tot 12:00 open en iedere 3e zaterdag van de maand, rond diezelfde tijd.  Er is koffie, een luisterend oor en er kan een kaarsje aangestoken worden.

Zondag 22 november in de Plantagekerk, Stationslaan 136 in Harderwijk
Tijden: 18.30 en 19.30 Geef u op via [email protected] of 06 30651097 en vermeld welke tijd u komt.