Herinner je je Harderwijk haalt 5000ste liker binnen

De site `Herinner je je Harderwijk?` op facebook haalt 5000ste liker binnen!  â€‹Op 11 februari 2013 werden de eerste foto`s van oud Harderwijk geplaatst op Herinner je je Harderwijk.

Nu na ruim 2 ½ jaar telt de site bijna 5000 liker`s en is enorm populair onder Harderwijkers maar ook onder mensen buiten Harderwijk die een band hebben met Harderwijk.

Een op de acht Harderwijkers bezoekt wel eens de site. Beheerder Wim Kamphorst plaatst dagelijks gemiddeld zo`n vijf foto`s van oud Harderwijk. Gert Maneschijn is geruime tijd als redacteur aan de site verbonden geweest maar moest helaas er mee stoppen, ook hij heeft ons vele mooie foto`s van oud Harderwijk en Hierden laten zien.
Hierden foto uit 1920
Hierden. V.l.n.r. Gerrit Brouwer, vermoedelijk jonker van Sandbergh, Geertje Brouwer (echtgenote van W. Smienk), Gerrit Hop (Gaart van Wouter Hop), onbekend, Hendrik Hop, jachtschut, A. van de Nagel. Daarvoor v.l.n.r. Rende Hop, onbekende, onbekende. De foto is gemaakt naast de woning van Wouter Smienk aan de Grevenhofsweg (1920)

Naarmate we langer met de site Herinner je je Harderwijk online waren kwamen regelmatig foto`s binnen van liker`s om op de site te plaatsen maar ook stopten mensen foto`s in de brievenbus van de beheerder of gaven aan hem plakboeken te leen om foto`s uit te scannen, je merkte, de site ging steeds meer leven en kreeg steeds meer liker`s en de site werd een feest van herkenning, oude foto`s komen tot leven, mensen kunnen reageren op foto`s en zijn enthousiast.

Facebook lijkt de perfecte plek om oude foto's te delen. Laagdrempelig en gemakkelijk in gebruik. Maar de website heeft nog een voordeel, je krijgt gelijk reacties, dat geeft een hoop  voldoening. Oude foto`s van Harderwijk doen het goed, er verandert ook veel in Harderwijk, in het verleden maar ook vandaag de dag, denk aan het Waterfront en het stationsgebied.

Sinds enige tijd mag ik als beheerder van de site gebruik maken van het archief van het Stadsmuseum Harderwijk, hiermee ben ik nu in staat om ook wat recentere foto`s te plaatsen uit de jaren `60 `70 en `80. Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum en Gertjan Baron, medewerker van het Stadsmuseum wil ik bedanken voor de goede samenwerking, fantastisch.

Mochten er mensen zijn die oude foto`s van Harderwijk willen plaatsen op de site Herinner je je Harderwijk kunnen de foto`s mailen in een bijlage naar [email protected], ook is zelf plaatsen op de tijdlijn mogelijk, ik hoop dat veel mensen aktief mee zullen doen. https://www.facebook.com/HerinnerjejeHarderwijk

Foto is afkomstig uit het fotoarchief van het Stadsmuseum Harderwijk, het museum wil graag dat je dat altijd bij de foto`s uit het archief vermeld!