Herdenken in Drielanden op 22 en 24 november

Iedereen kent wel een reden om een kaarsje te branden: iemand die ziek is, die je mist, of waar je een wens voor hebt. Daarom is er een speciaal moment op vrijdagavond 22 november van 18.30-20.30 uur op het Triasplein 11, het pand naast het wijkhuis.

Mensen kunnen in- en uitlopen om stil te zijn, een kaarsje te branden, iets op te schrijven, en eventueel te praten. Buiten worden kaarsjes aangeboden, zodat mensen weten dat de ruimte open staat.

De twee kerken in de Regenboog organiseren dit moment, dat nu voor het derde jaar is. ‘Hoe  waardevol is het als we aan een ander denken. Als er ruimte voor is, en je ook nog niet alleen bent, kan dat steun in onzekerheid en verdriet geven. Dat willen we bereiken’, zegt David Kroeze, dominee van de protestantse gemeente.

Op zondag 24 november herdenken de kerken de overledenen van het afgelopen jaar in de kerkdienst. Ook daar is ieder welkom om een kaarsje te branden ter herinnering of als wens. Twee diensten beginnen om 9.00 uur en 10.45 uur in de Regenboog, Biezenplein 1.

Herdenken in Drielanden Harderwijk