Hennepkwekerij in woonhuis Harderwijker (55 jarige man)

De politie heeft dinsdag aan de Zeggemeen in Harderwijk een 55-jarige man aangehouden.

Op zolder werd een hennepkwekerij ontdekt. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Ook in Arnhem was het raak. Op de Grote Durk werd een 37-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van hetzelfde feit. Bij hem werd op een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen. Een andere slaapkamer was als droogkamer ingericht.In beide gevallen waren er klachten binnengekomen over een sterke henneplucht. In Arnhem ging het om ruim honderd bakken. Op het moment van aantreffen stonden er 15 bakken nog hennepplanten. In Harderwijk ging het om 119 planten. Het gaat in deze gevallen dan wel niet om grote kwekerijen maar er is wél sprake van gevaarlijke situaties waarbij stroom illegaal wordt afgetapt. Dat maakt het voor de omgeving extra gevaarlijk.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat doet de politie eraan?

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
  • Aanwezigheid van hennepgeur
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
  • Constant zoemend of ronkend geluid
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan