Henk en Gerrie Vrijhof - Van der Horst 60 jaar getrouwd!

Ze hebben elkaar leren kennen met  rondjes lopen in Harderwijk. In 1957 zijn ze getrouwd en gaan wonen aan het van Goorswegje, op het erf bij de ouders van Gerrie. Hier hebben zij 4 kinderen gekregen: 3 zonen en een dochter.

Hendrik (Henk) Vrijhof: geboren op 28 maart 1933 in de Burgtstraat in Harderwijk, als oudste in een gezin met 6 kinderen.

Zijn ouders hadden een stadsboerderij en Henk hielp al van jongs af aan mee bij al het werk. Vooral het rijden met paard en wagen vond hij mooi om te doen (zelfs een aantal keren Sinterklaas afgehaald van de boot).

Gerritje (Gerrie) van der Horst: geboren op 27 augustus 1934 aan het van Goorswegje in Hierden, waar haar ouders een huis hadden gebouwd.

Zij was de middelste van 3 kinderen. Ze ging lopend naar de school in Hierden, waar haar vader ervoor zorgde dat de kolenkachels brandden. Dit deed hij naast zijn werk als bouwvakker.

Henk ging later werken bij een houthandel en Gerrie hielp in de huishouding bij verschillende mensen.
 
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Henk heeft heel lang een paar koeien gehad en melk en chrysanten verkocht, die hij zelf verbouwde. Daarnaast hield hij een aantal varkens en natuurlijk een pony waar hij nog lang met een wagen mee gereden heeft.

Ze hebben elkaar leren kennen met  rondjes lopen in Harderwijk. In 1957 zijn ze getrouwd en gaan wonen aan het van Goorswegje, op het erf bij de ouders van Gerrie. Hier hebben zij 4 kinderen gekregen: 3 zonen en een dochter.

Ondertussen heeft Henk een baan gekregen bij de plantsoenendienst van de gemeente Harderwijk en is later overgestapt naar de Begraafplaats Oostergaarde waar hij het onderhoud deed en alle werkzaamheden rondom een begrafenis.

Tijdens hun hele leven is het geloof erg belangrijk voor ze.

Trouw bezochten ze aan het begin van hun huwelijk de Dorpskerk in Hierden en later Het Visnet, dat bij hen in de wijk werd gebouwd.
Ze hebben zich ook altijd ingezet bij allerlei activiteiten rondom de kerk: Gerrie is 25 jaar bezoekdame geweest bij mensen die nieuw bij de gemeente kwamen. Henk was jaren lang notabel (verantwoordelijk voor het ophalen van het collectegeld). Ook voor het onderhoud aan de kerk was hij altijd beschikbaar.

De kinderen zijn allemaal getrouwd en ze hebben 9 kleinkinderen gekregen.

Inmiddels is hun 3e achterkleindochter geboren. Vanuit de bijwoning op het erf zijn ze in de boerderij gaan wonen met hun 4 kinderen. Toen hun jongste trouwde hebben ze deze bijwoning helemaal vernieuwd en zijn toen weer terug gegaan naar de plek waar ze samen begonnen zijn, maar nog steeds op hetzelfde erf. Hun dochter woont nu met haar gezin in het ouderlijk huis.
 
Met de jaren is hun lichamelijke gezondheid wel wat minder geworden maar met hulp van de Thuiszorg en de kinderen wonen zij nog met veel plezier op hun eigen stekkie.