Henk Bakker Potloodtekeningen: tekenen voor zieke kinderen

De Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten.

Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen. In 2005 is St Jansdal gestart met het project ‘Angst verminderen bij kinderen’, tekenaar Henk Bakker uit Ermelo besloot zijn tekentalent te benutten om dit project te ondersteunen.

Henk Bakker is geboren in 1938 in Harderwijk en woont in Ermelo. Nadat hij zijn werkzame periode als zelfstandig ondernemer in de meubelbranche had afgesloten, maakte hij in 2006 de overstap naar beeldend kunstenaar. Op de Visserijdag stelde Henk Bakker zijn eerste potloodtekeningen van Harderwijker stadsgezichten ten toon.

Om een bestemming te hebben voor zijn werk zocht Henk Bakker een goed doel en vond dit tien jaar geleden in de kinderchemokamer van het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Met verkoop en veilingen van zijn tekeningen bracht Henk Bakker in 2008 het benodigde bedrag van 10.000 euro voor het ziekenhuis bijeen.
 
Zijn werk is, in de vorm van tekeningen en ansichtkaarten, op dit moment al op veel verkooppunten in Harderwijk te koop en maakt deel uit van de beeldvorming van historische Harderwijk. Zo zijn ze ook verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum van Staverden. Tekeningen van Henk Bakker hangen op veel verschillende locaties, van exposities op verschillende plekken in de Veluwe tot aan Znojmo in Tsjechië. Bij de opening van zijn expositie in de Vischpoort over de Watersnoodramp van 1916 is Henk Bakker benoemd tot ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St Jansdal.
 
Met de voortzetting van zijn “Actie 10.000” zamelt de potloodtekenaar geld in voor de kinder- en tienerafdeling van St Jansdal. Door de verkoop van ansichtkaarten van Harderwijker stadsgezichten steunt hij het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ in het ziekenhuis.
 
Om zijn verkooppunten te versterken heeft Henk een prachtige locatie, in de centrale hal van het ziekenhuis. Daar is hij het hele jaar iedere woensdag van 9:00 tot 17:00 uur te vinden in zijn ‘winkeltje’ om zijn kaarten aan de man te brengen. Inmiddels heeft hij al meer dan 20.000 (!) kaarten verkocht. Henk hoopt zich nog jaren in te zetten voor de kinderen…
 
Meer weten? Kijk op www.henkbakkerpotloodtekeningen.nl of www.vriendenvanstjansdal.nl.
 
BRON: www.harderwijkmagazine.nl (editie maart 2017)

 
Henk Bakker potloodtekenaar in het zonnetje gezet
Tijdens de bijeenkomst voor ambassadeurs en bedrijfsvrienden werd ambassadeur Henk Bakker in het zonnetje gezet. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor de Stichting Vrienden van het St Jansdal.

Hij richt zich hierbij specifiek op het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Henk Bakker maakt potloodtekeningen. Met de verkoop van bijvoorbeeld ansichtkaarten en kalenders heeft hij tienduizenden euro’s bij elkaar gespaard voor de meest uiteenlopende kinderprojecten. Iedere woensdag is hij met zijn stand te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis. Relinde Weil, voorzitter van de raad van bestuur, bedankte Henk namens het ziekenhuis. Hij ontving van haar de zilveren St Jansdal speld.