Heerlijk Harderwijk heeft creatieve winnaars

Heerlijk Harderwijk daagde een tijdje geleden alle inwoners van Harderwijk uit om creatief aan de slag te gaan met de letter H. 

De letter H is een zeer herkenbaar en intrigerend onderdeel van het logo van Heerlijk Harderwijk. Het geeft als een soort landmark de toegangspoort van Harderwijk weer.

Een stad die het ontdekken waard is en waar voor elk wat wils te vinden is. Om dit te benadrukken is aan de inwoners van Harderwijk gevraagd om hun versie van de letter te maken, te versieren of creatief te gebruiken op wat voor manier dan ook.

Met een wervende campagne die zowel offline als online onder de aandacht werd gebracht werden de inwoners getriggerd om aan de slag te gaan en zo mee te dingen naar mooie prijzen als een Segway Tour van Segway Veluwe, een Kinderkookfeestje bij het KookLokaal, proberen te ontsnappen uit de Escape Room in Harderwijk, een rondvaart in een motorsloep van Veluvia of kaartjes voor Dolfinarium en tickets voor een voorstelling van Stichting Podia Harderwijk. Ook behoorden een stadswandeling onder begeleiding van een stadsgids van het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen en entreekaartjes van de Zwaluwhoeve tot de prijzen. De prijzen werden allen aangeboden door de Harderwijkse bedrijven.
 
Een heel aantal creatieve Harderwijkers heeft de verfkwast, stoffen en andere materialen opgepakt en hun fantasie de vrije loop gelaten. De meest fantastische creaties werden ingeleverd in het Stadsmuseum Harderwijk alwaar ze gedurende een aantal weken werden tentoongesteld. De inzendingen varieerden van een immense houten H gevuld met Harderwijkse attributen, een kleurrijk wandkleed, een schilderij, twee beschilderde borden met VOC schepen en de H, een slinger met allerlei H’s en nog meer creatieve houten H’s als huis of juist versierd met dolfijnen.
 
Inmiddels heeft de jury de winnaars gekozen en heeft wethouder Christianne van der Wal de prijzen in het Stadsmuseum Harderwijk aan de gelukkigen overhandigd. Tot de winnaars behoren Huub Endeveld, Riek ten Bruggencate, Hetty Wassenaar, Rachelle van der Bij, Anja Spaan, Zoë en Tess de Roode, Pleun Visser en Robyn Hoekert.

Heerlijk Harderwijk creatieve winnaars
Foto: Ton Pors