Hazes in Harderwijk, Filmakers schiet videoclip

“Ik heb nog nooit zo gelachen tijdens een werkdag, we hebben zo ontzettend veel lol gehad, dat geloof je niet.” Bob van der Put van Filmakers heeft afgelopen dinsdag de nieuwe videoclip van André Hazes geschoten. “Zes verschillende locaties in een dag. Een moordend tempo, maar door een haast militaire operatie op de achtergrond goed uit te voeren.” 

Het nummer van Hazes heet ‘Wie kan mij vertellen wat ik gisteren heb gedaan?’.

“De titel zegt het al, Hazes is een deel van de stapavond kwijt. “André had een grote wond op zijn hoofd, zijn kleren waren smerig. Hij zag er niet uit. Geweldig vond ik dat, want zo’n videoclip draait negen van de tien keer om het uiterlijk.” 

Johnny de Mol, een vriend van Hazes, speelt mee in de clip. “De clip begint met Johnny die wakker wordt in een volledig getrashed groot appartement. Vervolgens een opname van Hazes die drijvend in het water wakker wordt, met achter hem een showdolfijn die mooie sprongen maakt.” Dat zijn nog maar twee van de zes locaties. “Ze rennen in de clip ook nog naakt rond op het Strandeiland, ze vallen door het plafond de Boterlap in, worden achtervolgd door ruige bikers, opgepakt door de politie. Ik heb nog nooit zoiets fantastisch chaotisch ’s gemaakt. Het was een remake van ‘The Hangover’, maar dan in drie minuten.”

Ook Hazes is na deze tweede samenwerking met Filmakers enthousiast.

Hij vertelde Van der Put nooit meer met iemand anders te willen werken. “Als ik zing over een biertje aan de bar, zet iedereen me met dat biertje aan de bar. Dat wil ik niet”, vertelde André me. Dus deed Filmakers het anders. “Dat kan alleen in Harderwijk. Het is onmogelijk iets soortgelijks in Amsterdam te doen. Hier vertel ik Gert Boonen over dat idiote idee en hij vind het tof. ‘Gaan we doen’, zegt hij dan. Ik bel de politie en die zegt ‘Bob, we doen mee.’

"Door ons netwerk in Harderwijk kunnen we dit in een dag. Dat is een dikke pluim voor onze stad hoor.”

Ook de militaire operatie waar hij het eerder over had, liep gesmeerd. “Onze technicus heeft steeds op de nieuwe locatie alles klaar gezet, zodat wij door konden. Het was keihard werken en best wel stressen voor veel mensen, maar dat merkten Hazes en De Mol niet een keer en daarom was het voor hen zo fijn acteren.”
De nieuwe clip gaat 20 juli, in de uitzending van RTL Boulevard in première. Een voorproefje van de clip is hier te zien!