Haringparty Harderwijk 2022: er zijn nog kaarten beschikbaar!

De HK Haringparty verloopt dit jaar wel iets anders dan eerder. Er is dit jaar ‘maar’ plek voor duizend bezoekers. Die kopen niet zoals vroeger muntjes, maar een toegangskaart van honderd euro. Dat bedrag is inclusief een bijdrage aan het goede doel, drank en een hapje. Er zijn nog tickets beschikbaar, dus wees op tijd om een ticket te bestellen!

Wat er niet verandert is natuurlijk de veiling

En ditmaal is ook gekozen voor maar vijf sponsoren: de autobedrijven Wensink Mercedes Benz en Pouw Harderwijk (voorheen AutoFlevo),  logistiek dienstverlener S.T. Van de Brink, HR-partner voor het MKB MPeople en Arbodienstverlener Perspectief.

De editie 2022 van de HK Haringparty keert donderdagavond 16 juni terug naar de Vischmarkt!
16 Juni is twee dagen na 14 juni 2022, de dinsdag waarop het Nederlands Visbureau de komst van de Hollandse Nieuwe viert. Vlaggetjesdag. Voor het eerst weer na twee jaar onderbreking door de coronaperikelen wordt in de Scheveningse visafslag de jarenlange traditie van een traditionele veiling van het eerste vaatje haring gevierd.  De opbrengst van deze 36-ste editie gaat naar de Stichting Ambulance Wens. Daags erna is de  Hollandse Nieuwe weer overal te koop.

Harderwijk heeft haar eigen traditie van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Die traditie wordt na twee jaar onderbreking dit jaar voor alweer de vijftiende keer daadkrachtig opgepakt door de organiserende bestuursleden Ernst Admiraal, Erwin Bruinink, Erik Hulleman en Julian ‘t Jong van de JONH, de Jonge Ondernemers, aangevuld met Vischmarktbewoner Peter de Vries. 

“Het zal er wel wat anders uit gaan zien dan voorgaande jaren”, vertelt Ernst Admiraal. “We gaan weer terug naar de Vischmarkt en het zal wat intiemer en exclusiever worden. We willen weer terug naar een feest van en voor de ondernemers. We hopen een ruime donatie voor één goed doel te kunnen doen”.

“We hebben gekozen voor de Stichting De Maretak (Centrum voor leven met en na kanker). De Maretak is een stichting op de Veluwe met een zeventig vrijwilligers die mensen met kanker, na kanker of hun gezinsleden begeleiden met ondersteuning en een reeks aan activiteiten”.
De locatiekeus van het comité ligt voor liefhebbers als Ernst en Peter voor de hand. “De historische Vischmarkt is het meest culinaire plein van Nederland waar zo’n gezellig feest als de Haringparty natuurlijk het meest tot z’n recht komt. We bouwen er een popup party waar donateurs en gasten elkaar kunnen ontmoeten en kennismaken. Uiteraard met goede wijnen, een lekkere biertje en natuurlijk de nieuwe haring”. De zwerftocht van de HK Haringparty langs onder andere het Strandeiland en - tweemaal - het parkeerterrein aan de overzijde van de haven, nabij de molen, lijkt daarmee ten einde te zijn gekomen.

Dit jaar ontbreekt voor het eerst Dries van der Berg, die begin vorig jaar op 64-jarige leeftijd plots overleed aan een hartstilstand. Van der Berg, zo’n beetje de bekendste inwoner en ondernemer van Harderwijk, gold als een warm pleitbezorger van de stad Harderwijk, maar hij was het ook die jaar in jaar uit tijdens de Harderwijker Haringparty’s als veilingmeester op de hem zo bekende wijze bij de biedende bedrijven en organisaties vele tienduizenden euro’s wist los te ‘ritselen’ om af te staan aan tal van goede doelen. “Dries legde zowel met zijn bedrijf als privé zijn ziel en zaligheid in de haringparty. Daar heeft hij héél veel voor gegeven”, aldus Admiraal.

Haringparty 2022

Haringparty Harderwijk 2015
(Haringparty op de Vischmarkt 2015 - foto Fotostudio Merjenburgh)