Harderwijkse Zaken - column

De directie van Harderwijkse Zaken heeft mij gevraagd (Theo Bakker) een wekelijkse column te schrijven voor de nieuwe website.

Fijn! Als columnist mag je alles zeggen en schrijven, en het is fijn dat me zo'n podium wordt geboden.

Nu mocht ik dat toch al, want ook als stadsdichter mag je alles zeggen, maar dan moet het wel in dichtvorm, en dat werp toch soms een blokkade op. Dus, ik ga graag op het aanbod in.

Er zijn trouwens veel leuke dingen om over te schrijven

De wereld is in beweging, denk ik maar. De Islamitische staat, de ontwikkelingen rond de FIFA, beslommeringen rond het Persoongebonden Budget en als we in Harderwijk blijven de opleveringen van woningen aan het Waterfront en de samenwerking tussen het Dolfinarium en 's Heerenloo en het verhaal van het theater......Het verhaal van de stad, zo kunnen we het wel samenvatten.

Allemaal prachtige items die al dan niet met de nodige tact en humor kunnen worden beschreven en becommentarieerd! Ik wil proberen het een beetje dicht bij huis te houden, Harderwijkse Zaken heet de website per slot van rekening, dus zoeken we het vooral dicht bij huis.....

Wat me deze week opviel was de oproep om een visie te ontwikkelen rond de binnenstad. Het loopt hier leeg! Tegelijkertijd zag in op de televisie beelden van een overvol Amsterdam. De oplossing ligt hiermee voor de hand.......een paar coffeeshops, een red light district, af          en toe een avontuurlijke schietpartij en het volk stroomt toe. Zo krijgen we vanzelf weer een beetje leven in de binnenstad.... 

Theo
Theo Bakker Pressbaker Harderwijk