Harderwijkse Uitdaging actieve verbinder financiële vraagstukken

De toename van de schuldenproblematiek is een groot maatschappelijk thema. Ook in de gemeente Harderwijk.

De Harderwijkse Uitdaging brengt met het nieuwe online magazine ‘Stille armoede’ de verhalen en het netwerk in kaart als het gaat om schulden en financiële redzaamheid.

De Uitdaging wil samen met bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke partijen een standpunt tegen armoede innemen.
 
Belangrijkste pijlers van de Uitdaging zijn maatschappelijke betrokkenheid, het versterken van bestaande initiatieven en matchmaking. Onder de noemer De Nieuwe Standaard Harderwijk en het landelijke initiatief Moedige Dialoog was de Uitdaging al langer bezig met financiële redzaamheid en vroegsignalering. Met het nieuwe online magazine ‘Stille armoede’ kiest de Harderwijkse Uitdaging ervoor om enkel nog aan de versterking van haar eigen merk te werken.
 
Verschil maken
“We willen echt impact maken als lokaal netwerk”, zegt voorzitter Joost Fraanje. “Lokaal moeten wij laten zien dat de Uitdaging het verschil kan maken voor de kwetsbare mens in onze samenleving. Nu de wereld er heel anders uitziet dan pakweg drie maanden geleden, groeit de behoefte aan een verbindende schakel tussen bedrijfsleven, maatschappelijke partijen en overheid.”
 
Die impact komt mooi tot uiting bij de meest recente matches van de Uitdaging. Zo ging MK Hierden (het hoveniers/stratenmakersbedrijf) de uitdaging aan voor het Schuttingproject – een samenwerking tussen UWOON, Zorgdat en Wijkbeheer. Het hoveniersbedrijf maakt op korte termijn de tuinen van een groep nieuwe en kwetsbare bewoners op orde.
 
De succesvolle inzamelactie voor de noodlocatie bestemd voor dak- en thuislozen is ook een mooi voorbeeld van de kracht van de Uitdaging. Deze match kon binnen drie dagen gerealiseerd worden door een naadloze samenwerking tussen particulieren, maatschappelijke partijen en bedrijven, gecoördineerd door de Uitdaging en de gemeente Harderwijk.
 
Samen sterker
“Dit zijn projecten om trots op te zijn en blij van te worden”, zegt Esther Rozeboom, manager Harderwijkse Uitdaging. “We kunnen het verschil maken als we elkaars kennis en kunde herkennen en benutten, en een luisterend oor hebben voor wat er lokaal speelt. We zeggen niet voor niets ‘Samen sterker’!”
 
De Harderwijkse Uitdaging is de verbindende schakel tussen bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente Harderwijk. Als stichting biedt zij een loket voor maatschappelijk betrokken ondernemen. Uitgangspunt van de Harderwijkse Uitdaging is om ‘met elkaar matches te maken via menskracht, materialen, kennis en kunde’. Bij de totstandkoming van die matches komt geen geld te pas. 
 

Harderwijkse Uitdaging

Adresgegevens

Postbus 446
3840 AK Harderwijk

Telefoon

T. 06-22400955

Meer info