Harderwijkse Trampolinespringers kampioen van Nederland!

De trampolinespringers van Sparta Ermelo lieten afgelopen weekend in Alkmaar een knap staaltje werk zien op het Nederlands Kampioenschap voor Clubteams Trampolinespringen.

In de C-klasse werd verrassend de titel in de wacht gesleept, terwijl het B-team een mooie bronzen plak wist te behalen.

In de C-klasse was het een spannende strijd . Het C-team met Britt Stoel, Rhodé van den Brink(Putten) en Jilde Hagen  moest het zonder de zieke Zara Dijkema stellen, hetgeen betekende dat er geen fouten mochten worden gemaakt. Ze behaalden in de verplichte ronde de hoogste totaalscore en bij de eerste keuzeronde behaalden ze de 4e score.

Het tussenklassement liet het team als hoogstgeplaatste doorgaan naar de finaleronde . In de finale gaan alle punten op 0 en wordt door slechts 3 springers nog de keuze-oefening gesprongen. De verwachting was, door het ronde-totaal bij de keuze, dat het team een goede kans op brons zou hebben. Onverwacht sprongen de meiden sterke oefeningen in de finale. Ze versloegen de andere finaleteams met bijna anderhalve punt!

In de B-klasse sprongen Christel Groothuis, Gina van den Brink, Brigit Kappe en Tamar Foppen tegen 7 andere teams. Met een fraaie verplichte ronde sprong het team gelijk naar plaats 1. Bij de keuze-oefening werd het spannender. Met de 2e score mochten ze als 2e team door naar de finaleronde.

In de finale moest 1 springer worden geschrapt. Gina, Brigit en Tamar sprongen in de finale een iets betere score, maar moesten het team van Pro Patria voor laten gaan. Triffis Alkmaar sprong daar nog weer voorbij. Toch was het team zeer tevreden met de bronzen plak.

Sparta had ook 2 D-teams, die uitkwamen tegen 14 andere teams. Team D8 met Jula Arends, Laurens Bos, Caro Binnerts en Merel van de Kamp die als tweede uit de districtswedstrijden waren gekomen, sprongen een prima wedstrijd. Hun districtsconcurrent uit Apeldoorn won het NK, gevolgd door 4 teams uit andere districten. Het D8-team haalde net niet die finale, maar werd wel prima 6e door 2 keurige voorrondes. Team D7, met Annamay de Bruijne, Femke Elzinga, Fleur de Rook en Ranita Jansen deed het ook niet slecht. Alle oefeningen werd prima uitgesprongen en ze belandden op plaats 8 in het eindklassement.

Tot slot had ook het instap-E-team van Sparta zich verrassend geplaatst voor de NK. Het team met Chemène Hazelof, Thijn Helming, Danique Middelwijk en Sofie van Beekhuizen moest het opnemen tegen 15 concurrerende teams. In slechts 4 weken tijd hadden alle vier springers hun eerste salto geleerd in de keuze-oefening te springen. Het team behaalde de 9e plaats in het eindklassement, maar wist op schattigheidsgehalte alle teams glansrijk te verslaan.

Sparta kan terugkijken op een goed NK, met weer prima vooruitzichten op het individuele seizoen dat na de kerstvakantie van start gaat.