Harderwijkse scholen komen massaal naar theatershow toeter nog maar één.

Het begon 8 jaar geleden met een ‘eenmalig’ optreden van 8 bij elkaar geraapte muzikanten als Pietenband bij de nationale intocht in Harderwijk. Maar inmiddels is ‘Toeter Nog Maar Een’ (TNM1) een zeer goed op elkaar ingespeeld feest orkest. In de dweilorkesten scene hebben de mannen inmiddels hun sporen ruimschoots verdiend en genieten ze landelijk aanzien. En nu willen de mannen van TNM1 er iets nieuws bij gaan doen. 

Van kinderen krijgen ze de meeste energie.

Door de ervaring van honderden optredens in binnen -en buitenland weten ze waar het publiek energie van krijgt en weten ze andersom ook van welk soort publiek ze altijd en zonder uitzondering direct de meeste energie terug krijgen.

En dat zijn kinderen. Dit is dan ook de reden waarom TNM1 elk jaar weer de Pietenoutfit van zolder haalt en diverse intochten begeleidt, bedrijfsfeesten opvrolijkt en winkelcentra op stelten zet. Het toppunt is dan altijd de scholendag. Op deze dag worden in een hoog tempo een groot aantal scholen bezocht. Ook tijdens de avondvierdaagse loopt TNM1 graag op de wandelgroepen vooruit en is het gezang van de swingende kinderen al van heinde en verre te horen.

De energie die bij de Pieten –en Vierdaagse optredens ontstaat smaakt naar meer en heeft de groep doen besluiten om vaker en meer voor kinderen op te treden, met als resultaat een theatershow genaamd TOETORIAL.

In een 45 minuten durende show wordt aan de kinderen een muzikaal, humoristisch en educatief programma aangeboden. Een van de leden van TNM1 is gediplomeerd muziekdocent en kan als geen ander de basisbeginselen van bijvoorbeeld de toonladder op een speelse en interactieve wijze aan de kinderen uitleggen. Naast het voor de band vertrouwde element muziek, is er in de show ook het nodige aan zang, dans en toneel verwerkt. Margriet Beet heeft TNM1 begeleid bij het eigen maken van deze nieuwe elementen.

Door sponsoring van Lunchkidz, Prokino en het Rabobank Stimuleringsfonds kon de show gratis aan de scholen worden aangeboden. Door deze lage drempel waren er al snel zo veel aanmeldingen dat TNM1 heeft besloten om een tweede show te organiseren. De show vind plaats op 5 juni in Theater Harderwijk. De eerste show start om 10:30 uur en de tweede show start om 14:00 uur. Voor de tweede show is er op het moment van schijven nog plaats voor een paar groepen. Scholen die zich nog willen aanmelden kunnen contact opnemen via info@toeternogmaareen.nl.

Toeter nog maar een muziekband geeft theatershow in Harderwijk