Harderwijkse Kliederkerkdienst op NPO1

Aan het woord Kliederkerk hoor je al dat het geen normale kerkdienst is, het is een dienst gericht op gezinnen. Er wordt geknutseld, er worden spelletjes gespeeld en proefjes gedaan. 

Daarna is er een viering, vaak met toneelstukje en wordt er samen gegeten

Sinds een paar jaar zijn er Kliederkerk diensten in de Regenboog Harderwijk. Een gezamenlijke dienst van de Protestantse gemeente en de Hervormde gemeente.

"De landelijke kerk wil graag kliederkerkdiensten uitzenden om deze mooie vorm van kerkzijn onder de aandacht te brengen en heeft ons gevraagd of we mee wilden werken aan een mooie kliederkerk voor op televisie", zegt predikant Pieter Both. En dat deden ze graag. Vorige week zijn er opnames gemaakt. "Het wordt zondag 19 december om 11.35 uur uitgezonden op NPO1."

Er zijn ongeveer zes Kliederkerkbijeenkomst per jaar in de Regenboog. "Het is bedoeld voor iedereen die wil ontdekken en vieren, die wil samenzijn en met de bijbel bezig wil zijn. In de praktijk komen er allerlei mensen voor wie andere diensten niet prettig zijn. Omdat de kinderen stil moeten zitten, of omdat je niet van de vorm van een reguliere dienst houdt." Both merkt dat er in een Kliederkerkdienst veel meer ontmoeting is en meer samenhang tussen de generaties. "Het is een mooie vorm voor grootouders en kleinkinderen."

(Afbeelding Kerkelijk Cenrum de Regenboog)