Harderwijkse jongeren adviseren gemeente over Veluwse ontvangst locatie

Diverse ontwerpen voor een nieuwe fietsbrug, een educatief bezoekerscentrum, uitgezette routes voor een outdoor-Segway en een brug boven de Veluwse boomtoppen; de ideeën van de leerlingen van RSG Slingerbos over een te realiseren ontvangstlocatie zijn creatief en gevarieerd. 

De Veluwe huisvest een bijzonder stuk natuur in een omvang die je in het land nergens anders vindt

Veluwse ontvangst locatie RSG
Ook in Harderwijk zijn veel recreanten. Het probleem? De parkeerplaats aan de Boekhorstlaan is momenteel niet aantrekkelijk en bezoekers weten het niet te vinden. Dit resulteert dat bezoekers hun auto op andere, ongunstige locaties midden in de natuur parkeren. De gemeente Harderwijk heeft plannen over een ontvangstlocatie voor de bezoekers van Beekhuizerzand en nabije omgeving. Zo’n 40 leerlingen van het RSG Slingerbos kregen de gelegenheid om met de gemeente mee te denken en hen te adviseren. Op 20 juni deelde de leerlingen hun ideeën met onder meer geïnteresseerde ouders en de gemeente. “Je ziet dat de leerlingen goed out of the box kunnen denken. Dit is heel waardevol voor de gemeente. De gepresenteerde ideeën zoals designs voor een uitkijktoren en de ontvangstlocatie worden zeker als inspiratie meegenomen in de verdere planvorming." Aldus Brigitte Coorens van gemeente Harderwijk.
Veluwse ontvangst locatie RSG
 
De leerlingen verdiepten zich de afgelopen maanden in de plek van de ontvangstlocatie en de nabije omgeving en de Veluwse natuur. De jongeren adviseurs konden zich specialiseren in een advies over het aantrekkelijker maken van de parkeerplaats bij de Boekhorstlaan, de nabijgelegen fietsbrug, de Veluwse omgeving of een bezoekerscentrum. Om tot hun advies te komen kregen de leerlingen hulp van IVN Natuureducatie, de gemeente en docenten.

Veluwse ontvangst locatie RSG
 
Over het IVN Jongeren Adviesbureau
Met IVN Gelderland ervaren jongeren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Met het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt IVN jongeren bij hun eigen leefomgeving en beslissen jongeren mee over hun eigen duurzame toekomst. Want jong geleerd is oud gedaan! Kijk op www.ivn.nl/jongerenadviesbureau voor meer informatie.