Harderwijkse Ildikó Snijders wint Gaudeamus Muziekweek Prijs op het Prinses Christina Concours

Afgelopen zaterdag nam het Harderwijkse Guitar Duo Snijders, Ildikó en Laura Snijders deel aan het Prinses Christina Concours 2019 in Enschede met klassieke gitaarmuziek. 

Ze speelden als solisten de bijzondere stukken: Julia Florida - Barcarola van A. Barrios, Capricho Árabe van F. Tárrega, Soleares trad./arr. N. Hederlof en Ildikó speelde zelfs een eigen hedendaagse compositie Marinata no. 5.

Als duo hebben ze Danza española II Oriental van E. Granados indrukwekkend uitgevoerd. In totaal deden zo’n 65 jonge musici mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede.

Ildikó won de Gaudeamus Muziekweek Prijs voor een bijzondere vertolking van haar eigen compositie, een passe-partout voor de Gaudeamus Muziekweek 2019. De prijs werd uitgereikt door niemand minder dan Andries Heidema, commissaris van de Koning.

Deze super prestatie was niet mogelijk geweest zonder de vele jaren fantastische begeleiding van de Harderwijkse gitaardocent Paul Engelgeer, de wereldberoemde Australische gitarist en dirigent Peter Constant van de Stichting Gitaarorkest Nederland, die de duo lessen verzorgt. Gitaardocent Sjors Holleboom, huidige docent van Laura Snijders en gitaardocent Ulrich Steier van het Artez Conservatorium waar Ildikó haar gitaarstudie voort gaat zetten.

Harderwijkse Ildikó Snijders wint Gaudeamus Muziekweek Prijs op het Prinses Christina Concours