Harderwijkse DEENs worden AH en Vomar supermarkten

Door Harry Schipper – De tachtig DEEN Supermarkten in Nederland worden overgenomen door de supermarktketens Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt. De bedrijven hebben daarover gisteren overeenstemming bereikt.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de DEEN aan de Krommekamp in de wijk Frankrijk een Albert Heijn-vestiging en de DEEN aan de Vuldersbrink wordt een Vomar Voordeelmarkt

Dat laat een woordvoerder van DEEN aan Harderwijkse Zaken weten. Wel moet eerst de mededingingsautoriteiten nog haar goedkeuring hechten aan de verkoop en verdeling van de supermarktfilialen. Ook moet de verkoop en het sociaal plan nog worden afgestemd met de vakbonden en het advies van de betrokken ondernemingsraden.

De bedoeling is dat van de tachtig DEEN-filialen er 39 een AH-vestiging worden, 22 filialen Vomar Voordeelmarkt en 19 de DekaMarkt-formule krijgen. De winkelmedewerkers behouden hun baan en Voor de overige medewerkers wordt maximaal baanbehoud nagestreefd, zo laat DEEN in een persbericht weten.

De verkoop van DEEN Supermarkten is ingegeven door de verwachting dat er met het oog op toekomstige ontwikkelingen (té) grote investeringen moesten worden gedaan om de concurrentie in de voedselmarkt bij te blijven. De directie heeft daarom besloten tot een andere strategische keuze en het bedrijf helemaal te verkopen. Behalve de supermarktfilialen gaan ook de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, het hoofdkantoor in Hoorn en de overige bedrijfsonderdelen over in andere handen.

De verkoop en alles wat daarmee samenhangt wordt naar verwacht in de tweede helft van dit jaar afgerond. De supermarkten van DEEN in Harderwijk waren in 2014 de eerste in Gelderland. Het bedrijf heeft – net als Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt – haar wortels in Noord-Holland. November vorig jaar werd DEEN door consumenten nog uitgeroepen tot klantvriendelijkste supermarkt van Nederland.

DEEN supermarkt binnenstad Harderwijk