Harderwijkse buurtsportcoach en Erben Wennemars openen de handelsdag op Amsterdamse effectenbeurs

Donderdagochtend 7 januari wordt de handelsdag op de Amsterdamse effectenbeurs officieel geopend door onder andere Erben Wennemars, ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), en de Harderwijkse buurtsportcoach Pepijn Albers. 

Samen luiden zij de beursgong op Beursplein 5 in Amsterdam. Het luiden van de beursgong aan het begin van de handelsdag is een traditie. Iedere ochtend luidt een gast de gong om de beurshandel officieel te openen.

JOGG voor meer bewegen en gezond eten
Ieder jaar blijkt het moeilijk om gezonde voornemens vol te houden. Door middel van de JOGG-aanpak werken inmiddels 100 JOGG-gemeenten, waaronder JOGG-gemeente Harderwijk, doorlopend aan het gezonder maken van de leefomgeving van jongeren. Binnen deze gemeenten gaan bestaande lokale initiatieven, maatschappelijke partijen en ondernemers samen aan de slag.

Scholen en sportclubs worden gestimuleerd en geholpen om de gezonde keuze aan te bieden in de kantine. JOGG-gemeenten nemen de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas onder de loep om ervoor te zorgen dat deze het beste aansluit bij hun behoeften. En door middel van activiteiten en de inzet van sociale marketing worden zowel ouders als kinderen verleid om meer water te drinken, meer te bewegen en gezonder te eten.
 
Samen voor een gezonde omgeving
Pepijn Albers is actief als buurtsportcoach in JOGG-gemeente Harderwijk. De gemeente valt onder de JOGG-regio Noord-Veluwe waar het afgelopen jaar een regionale DrinkWater campagne met profvoetballer Bram van Polen als ambassadeur is gestart. In de regio werken meer dan 185 partijen samen, doen 32 scholen mee aan de Gezonde School-aanpak, werken 24 sportverenigingen aan een gezonde(re) sportkantine en zijn er al 38 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bereikt.