Harderwijkse Amazone pakt brons op Horse Event Ermelo

Zondag 11 september werden de voorrondes van het officieuze Nederlands kampioenschap springen voor manegepaarden gehouden.

Ruitersport centrum Ermelo had zes amazones opgesteld die onderdeel uitmaken van de springselectie die extra springtrainingen krijgen. 


Om 9 uur moest Iris Wakelkamp uit Harderwijk de spits afbijten in de Amalia-hal. Haar springpaard Coco Chanel raakte danig onder de indruk van de ambiance, de grootte van de hal en de breed uitstaande hindernissen (40 cm) met felle kleuren. De 13- jarige Iris sprong een mooie proef en bleef foutloos.

Britt Stoel uit Harderwijk reed met Becky een foutloze rit. 

Lotte van Leeuwen (15) kwam uit in de klasse 60 cm. De Ermelose reed ook op Becky en kreeg van de jury positieve kritiek waardoor de verwachtingen hoog werden. Tessa Timmer (Ermelo) kwam in dezelfde klasse ook tot een foutloos parcours met Plien die danig onder de indruk was van de ambiance.

Toen de balken werden verhoogd naar 80 cm was het de tijd voor Sam Veen uit Harderwijk. Zij imponeerde de jury met haar brede lach maar die verging haar toen ze halverwege van haar paard Malle viel. Die besloot namelijk plotseling te stoppen voor een sprong.

Aniek Visscher uit Ermelo was de laatste deelneemster op het paard Plien. Ze reed heel beheerst naar een foutloze rit. Er was echter geen pijl op te trekken of de jury dat ook zo vond.


Toen om half vier alle deelnemers naar voren werden geroepen, was de spanning om te snijden.

De eerste zes van elke categorie zouden zich plaatsen voor de halve finale met kans op een plek op het grote Indoor Brabant. Uiteindelijk bleken Britt Stoel uit Harderwijk en Lotte van Leeuwen uit Ermelo de enigen die het haalden. Beiden werden keurig derde.

Bron: Ermelo van Nu