Harderwijks senioren in beweging bij woonzorglocaties

Met het project ‘GA! Thuis in beweging op tournee’ brengt de beweegcoach voor senioren (van Gezond Actief Harderwijk) wekelijks inwoners van vier verschillende woonzorglocaties in beweging. In samenwerking met instructeurs van Harderwijkse sport- en beweegaanbieders komen de senioren met verschillende sporten en bewegingsvormen in aanraking.

Bezoek van wethouder sport

Afgelopen woensdag deed een grote groep enthousiaste bewoners samen met wethouder Marcel Companjen mee op het grasveld en op het eigen balkon bij de Zeven Akkers. Onder leiding van Jefta Gakes van centrum voor Fysiotherapie verbeterden zij de balans en werden spieren versterkt. Bewoners kijken elke week uit naar de activiteit. “Beweging is voor ouderen is van enorm belang, zeker in deze periode! Dagelijks een ommetje maken, als dat lukt, kan al verschil maken. Daarnaast is dit initiatief  ook een prachtig voorbeeld van samenwerking van zowel sport en beweegaanbieders, zorgcentra en maatschappelijke organisaties” aldus de wethouder Companjen.

Ook in de zomer
Mede dankzij subsidie van de Provincie Gelderland is het voor GA! Harderwijk mogelijk het project door te laten gaan de komende zomermaanden.

Meewerkende partijen
Sportcentrum Iedema, Sport & Spine fysiotherapie, MBVO docent Anja Reijersen, Clyms Yoga, Tai Chi -Tao Qigong, Fysiotherapie Drielanden, Centrum voor Fysiotherapie Harderwijk, Werelddans Horlepiep en Zorgdat. Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij GA! Harderwijk via info@gaharderwijk.nl.