Harderwijkers weten ook in 2016 het Repair Café goed te vinden

Het Repair Café Harderwijk bestaat inmiddels drie jaar. Uit het jaaroverzicht 2016 blijkt dat ook in het derde jaar weer een stijging was te zien van het aantal bezoekers met kapotte spullen.

Het overgrote deel van het reparatie-aanbod in 2016 bestond uit ‘apparaten waar een stekker aan zit’.

Het betreft dan wel een heel breed scala aan spullen: van scheerapparaat, melkschuimer, elektrische bladblazer, printer, audio- en videoapparatuur tot stoomreiniger, stofzuiger, enz. enz. Het aantal bezoekers met andere te repareren spullen zoals kapotte kleding/textiel, fietsen, meubels en kinderspeelgoed, bleef ook in 2016 beperkt.
 
Het Repair Café houdt de vaste bijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand in de koffiecorner van Kringloopwarenhuis Het Goed. De afstand lijkt geen bezwaar te zijn: uit de bijgehouden postcodes blijkt dat de bezoekers van het Repair Cafe uit alle wijken van Harderwijk en Hierden komen en voor een deel ook uit Ermelo.
 
Uit de reacties van de bezoekers komt naar voren dat men het Repair Café erg leuk en waardevol vindt, zelfs ook als de reparatie niet is gelukt!  Met name de gezelligheid en de sfeer en het – soms leerzame – contact met de reparateur  worden  gewaardeerd.
 
Gezien de goede ervaringen gaat het Repaircafé in 2017 door met de maandelijkse reparatiesessies op de eerste vrijdagochtend van de maand in Kringloopwarenhuis Het Goed, Zuiderbreedte 15 te Harderwijk. Om ook bereikbaar te zijn voor de wat minder mobiele Harderwijkers zal  in het voorjaar en het najaar van 2017 een extra Repair Café worden georganiseerd in Wijkontmoetingscentrum De Aanleg.