Harderwijker Wietse Hummel doet weer mee aan groot dichtersgala Gouda

Op vrijdag 15 november a.s neemt voormalige stadsdichter van Harderwijk Wietse Hummel deel aan het Groots Gouds Dichtersgala. Naast hem doen er diverse andere Nederlandse en Vlaamse dichters mee.

De winnaar ontvangt net als vorig jaar een grote trofee. Toen eindigde Wietse Hummel met de dichter Wibo Kosters uit Deventer op de derde plaats.

Er doen dit jaar vijftien dichters mee aan het gala
De deelnemers treden op in drie manches. Eén van de manches bestaat alleen uit voormalige stads- en dorpsdichters, waaronder de voormalige stadsdichter uit Harderwijk. Slechts twee deelnemers per manche mogen door naar de finale. Deze zes deelnemers strijden vervolgens om de grote beker.
 
Het publiek mag weer de winnaar kiezen
Net als vorig jaar bepaalt de publieksjury de winnaar. Vorig jaar was dat Ruud Broekhuizen uit Gouda. Toen was Marjolein Pieks, dorpsdichter van Heumen, tweede en eindigden Wietse Hummel en Wibo Kosters beiden op de derde plek.
 
Het Groot Gouds Dichtersgala is de grootste stadsdichterswedstrijd van het land
De organisatoren hebben weer diverse dichters uit Nederland en België benaderd en gevraagd om mee te doen. “Het is een niet alleen een leuke manier om het publiek kennis te laten maken met eigen repertoire. Elke dichter wil die beker echt wel mee naar huis nemen hoor”, aldus Wietse Hummel. “Maar het is vooral een mooi weerzien met collegadichters.”
 
U kunt gratis het gala bijwonen en de Wietse Hummel steunen bij de uitverkiezing
De Grote Prijs van Gouda is een initiatief van de Goudse stadsdichter Pieter Stroop van Renen. Het wordt mede-georganiseerd en gepresenteerd door de Goudse vice-stadsdichters Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen. Het gala vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda op 15 november om 19.00 uur en de inloop is om 18.30 uur.