Harderwijker Speld voor Ernst Schuurkamp

De heer Ernst Schuurkamp, oud-voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Harderwijk, ontving tijdens een bijeenkomst de Harderwijker Speld uit handen van burgemeester Harm-Jan van Schaik. De heer Schuurkamp kreeg de onderscheiding op grond van zijn grote verdiensten voor de Harderwijkse horeca.

De heer Schuurkamp nam op 1 januari 2022 afscheid als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Harderwijk

Deze rol heeft hij gedurende acht jaar met volle overtuiging en enthousiasme ingevuld. Met name zijn kwaliteiten als bruggenbouwer worden door velen geprezen.
 
Echte horecaman
Hij was in die periode het eerste aanspreekpunt voor de gemeente. Er is door de heer Schuurkamp in de acht jaar dat hij voorzitter was een belangrijk fundament gelegd wat de basis heeft gevormd voor een intensieve en constructieve samenwerking tussen de horeca en de gemeente Harderwijk. Juist in Corona tijd is gebleken hoe waardevol dit is. In deze voor iedereen maar zeker ook voor de horeca lastige periode heeft de heer Schuurkamp zich een waar vertegenwoordiger getoond voor de horecaondernemers zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen.
 
De zilveren Harderwijker Speld wordt uitgereikt aan mensen die zich voor de gemeente Harderwijk of Hierden bovengemiddeld verdienstelijk hebben gemaakt. De Harderwijker Speld is een gestileerde afbeelding van een met vijf bastions versterkte stad Harderwijk met in het midden een afbeelding van het oudste stadszegel zijnde een kofschip met daarop een zeil voorstellend de gemeentevlag.

Ernst Schuurkamp Harderwijker Speld