Harderwijker Lloyd Opdam vergadert drie dagen in Europees Parlement

De Harderwijker Lloyd Opdam was van 8 tot en met 10 juni te vinden in het Franse Straatsburg. Hij ging naar het European Youth Event dat werd georganiseerd door het Europees Parlement. Een driedaags evenement met 700 jongeren die over onderwerpen als AI, onderwijs, sociale ongelijkheid, de banden met China en de VS, de oorlog in Oekraïne, de Europese verkiezingen vergaderen.

Daar werd er door Europese jongeren/studenten gesproken over de toekomst van de EU

Naar aanleiding van dit thema heeft Lloyd een beschouwende en adviserende uiteenzetting geschreven en daar boekjes van laten drukken. Een verhandeling die de aandacht trok van partijen als Vlaamsbelang, NVA, SGP en JA21, zij hebben deze ook digitaal na hun interesse ontvangen. Maar ook Europarlementariër Dorien Rookmaker wilde er meer van weten. Aan haar mocht Lloyd zijn boekje persoonlijk overhandigen, waarna hij met haar een super leuk en interessant gesprek heeft gehad over het betreffende onderwerp, de Europese verkiezingen en nog veel meer!

Lloyd is groot fan van Dorien en legt uit waarom. “Zij neemt haar rol als parlementariër dermate serieus, zoals iedereen dat zou moeten doen in het EP. Ze is een vrouw die zich door heel Europa laat zien, in haar eentje veel voor elkaar krijgt, veel waarde hecht aan democratisch bestuur en mooie politieke toekomstplannen heeft! Houd haar dus goed in de gaten de komende maanden.”

Voor de rest waren het drie dagen van vergaderen over onderwerpen als: AI, onderwijs, sociale ongelijkheid, de banden met China en de VS, de oorlog in Oekraïne, de Europese verkiezingen en Open Data. Lloyd kon het erg goed vinden met de Italianen, de Duitsers van het CDU en de Bulgaarse studenten uit Sofia. Samen bespraken ze veel politieke thema’s, om vervolgens daarover vragen te stellen in de Hemicycle van het Europees Parlement aan bekende bestuurders van de EU (zoals Roberta Metsola, president van het EP) en onderwerpen wellicht op de Europese agenda te krijgen.

Lloyd zijn uiteenzetting omtrent ‘de toekomst van Europa’ is hier te lezen.

Lloyd Leonard Opdam