Harderwijker juwelier lanceert eigen horlogemerk

Woensdagavond 22 maart 2017 is in Harderwijk geschiedenis geschreven: juwelier en horlogemaker Arnold Vos van Juwelier Schaftenaar heeft zijn eigen horlogemerk ‘Schaftenaar Watches’ gepresenteerd.

De eerste ‘first limited edition’ horloges aan zijn enthousiaste klanten van het eerste uur overhandigd. 

‘’Het is een echt Harderwijks horloge van hoge kwaliteit, stijlvol vormgegeven, ik ben er trots op een te mogen bezitten’’, aldus een van de Harderwijkse kopers.
 

 
Aan de realisering van dit kwaliteitshorloge is zo’n drie jaar voorbereiding en ontwikkeling voorafgegaan. De kast, de wijzerplaat en de wijzers zijn door Arnold ontworpen en worden speciaal voor Schaftenaar Watches o.a. in Zwitserland gemaakt. Gekozen is voor een jaren dertig vormgeving van het horloge dat in twee varianten ‘Traveller’ en ‘Journey’ verkrijgbaar is. Het model ‘Traveller’ is met zijn dubbel uurwerk een zeer geschikt reishorloge, beide modellen hebben datumaanduiding.

Ook het uurwerk is van Zwitserse topkwaliteit, beter is simpelweg niet verkrijgbaar.

In zijn horlogewerkplaats assembleert Arnold de Zwitserse onderdelen en test de horloges volledig zelf en maakt ‘Schaftenaar Watch ’ daarmee tot een Dutch designed and Harderwijk made horloge.

Met een passend en stijlvol speciaal ‘Schaftenaar’ horlogeband kun je gerust spreken van een waardevol, functioneel sieraad voor aan de pols.

Een Schaftenaar Watch is in herenmodel verkrijgbaar, maar kan ook geschikt zijn voor dames.