Harderwijker Henk Bakker verkocht al 27.000 ansichtkaarten voor het goede doel

Door Lex Schuijl - Een uitzonderlijk resultaat voor het tekenen van ansichtkaarten. Een jaar of tien geleden installeerde Bakker (1938) zich tijdens de Visserijdag in Harderwijk in de haven om ansichtkaarten te verkopen voor het project ‘Angstvermindering bij kinderen’ in het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk.

‘Deze kinderen rekenen op ons!’

Veelzijdig
Bakker: “Voor mijn tekeningen heb ik intussen ruim honderd verschillende onderwerpen gebruikt zoals karakteristieke vissersportretten waarbij de weerbarstige en barre leefomstandigheden op het vissersgelaat tot de verbeelding spreken.” Zijn collectie omvat prachtige stads- en havengezichten, panorama’s en interessante beroepsgroepen. “Als men mij toen had gezegd ‘Henk, jij gaat de komende tien jaar 27.000 ansichtkaarten verkopen,’ dan had ik zeker geantwoord: je voelt je toch wel lekker? Wanneer je dit aantal kaarten als een lint over de grond uitspreidt, overbrug je de afstand van Harderwijk naar Zwolle, eigenlijk niet te bevatten, toch? Mijn streven is om nog eens 20.000 kaarten te verkopen, want dat aantal komt neer op het huidige aantal inwoners van onze stad, namelijk 47.000.”
 
Verkooppunten in de regio
Voor de verkoop van zijn tekeningen ging Henk destijds op zoek naar verkooppunten voor zijn kaarten en kreeg veel medewerking.
“Mede dankzij de verkooppunten in de regio, heeft tot dit fantastische aantal verkochte kaarten geleid. Wij allen weten waar we het voor doen, en daarom dank ik oprecht de mensen bij de verkooppunten, maar zeker ook de mensen die de kaarten kopen en versturen. Dit alles in het kader van de ‘Stichting Vrienden van het St. Jansdal’, waar ik al jaren ambassadeur voor mag zijn, en het project ‘Angst verminderen bij kinderen’ waar ik ook een warm gevoel bij krijg.”
 
Vast stekkie
Henk Bakker heeft intussen een eigen stekkie in de centrale hal tegenover het restaurant van St. Jansdal., waar hij iedere woensdag zijn kaarten aan de man te brengt. “Ik ontmoet er veel mensen, vanuit de regio maar ook van ver daarbuiten. Hier krijg ik vaak te horen ‘Henk, deze kaart vliegt nu de oceaan over, dan zeg ik met een smile op mijn gezicht, ja, daar doen we het toch allemaal voor. Want dankzij deze steun is het gelukt om dit aantal kaarten te verkopen en zodoende iets voor deze kinderen te kunnen doen. Deze kinderen rekenen op U.”

Meer informatie over zijn werk. www.henkbakkerpotloodtekeningen.nl    

Henk Bakker potloodtekenaar Harderwijk