Harderwijk op IJs van start donderdag 26 november 2015

Afgelopen zaterdag is er vanaf de vroege ochtend weer een begin gemaakt met de opbouw van de kunstijsbaan Harderwijk Op IJs op de Markt. 

Door middel van het juiste gereedschap, stenen en blokken hout ligt de vloer er weer waterpas bij, zodat de ijsvloer routinematig kan worden geprepareerd.

Weer of geen weer, de vrijwilligers van IJsclub Volmoed en Harderwijk op IJs zorgen dat de ijsvloer laagje voor laagje wordt aangebracht en een stevige basis heeft voor duizenden schaatsbewegingen gedurende vijf weken.

Het horecapaviljoen wordt sfeervol ingericht, tafels en stoelen op de meter nauwkeurig geplaatst, het koffiezetapparaat op de juiste plek gezet en uiteraard wordt het schaatshok weer ingericht. Tientallen vers geslepen schaatsen hangen straks klaar om voor veel schaatsplezier te zorgen.
 
Wanneer de ijsmachine goed zijn best doet en op volle toeren draait, ligt er tijdens de opening komende donderdag 26 november een spiegelgladde ijsbaan. Dit jaar wordt de ijsbaan geopend door de winnaar van de kleurwedstrijd. We ontvingen ontzettend veel tekeningen ontvangen die straks allemaal te bewonderen zijn in het Winterpaviljoen. Uit die vele inzendingen is Elisabeth Pirir Avila als winnaar uitgekozen om de ijsbaan officieel te openen. Na de spectaculaire opening door ijsprinses Elisabeth, is de kassa vanaf 19.30uur open zodat de eerste rondjes geschaatst kunnen worden.
 
De eerste weken staan tijdens schooluren het schoolschaatsen centraal en krijg je gratis schaatslessen op de zaterdagochtenden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je nog gauw even op. Ook dit jaar maken de kleinsten weer gebruik van het ijs tijdens de speciale blokken van 11.00 uur tot 12.30 uur op de zaterdagen voor het gratis peuterschaatsen. Kom vooral langs. Om te schaatsen, om te kijken, voor een kop koffie of warme chocomel, een lekkere snack of een hapje eten. Als je maar geniet!
 
Harderwijk op IJs kan niet worden gerealiseerd zonder de talloze sponsoren en de gemeente Harderwijk. Kijk eens op www.harderwijkopijs.nl om te zien wie de ijsbaan mede mogelijk maken. 

op kunstijsbaan binnenstad Harderwijk