Harderwijk op IJs uitgesteld naar 2021!

Maandagavond laat op 14 september 2020 heeft het bestuur van Harderwijk op IJS het moeilijke besluit genomen om de ijsbaan dit jaar niet te realiseren op de Markt in de binnenstad van Harderwijk.

We betreuren dit besluit ten zeerste, zeker voor de kinderen die jaarlijks genieten van de ijsbaan.

De sponsoren, de partners die altijd klaar staan voor ons de afgelopen 13 jaar en de vrijwilligers die uitkijken naar deze gezellige tijd.’ We hebben kennisgenomen van alle maatregelen die in deze coronatijd noodzakelijk zijn om iedereen op een veilige wijze te laten genieten van de winterse sfeer op en om de ijsbaan en in ons Winterpaviljoen.
 
Dit heeft ons doen realiseren dat we de verantwoordelijkheid, om binnen deze kaders, dezelfde kwaliteit, sfeer en gezelligheid niet kunnen en willen nemen.
 
Wij willen bovenal de gezondheid van al onze vrijwilligers niet in gevaar brengen. Daarnaast vragen al deze maatregelen een geheel andere rol van onze vrijwilligers. En tot slot zouden we ook genoodzaakt zijn om zeer kostbare aanpassingen te maken aan de inrichting van de ijsbaan en het Winterpaviljoen om aan al deze maatregelen gevolg te kunnen geven.
 
Alles bij elkaar genomen hebben we, ondanks de positieve houding en reactie van onze sponsoren, partners, de gemeente en bewoners van Harderwijk besloten om de 14e editie te verplaatsen naar december 2021.