Harderwijk op IJs telt af

Het aftellen voor Harderwijk op IJs is begonnen. Het Oude Stadhuis op de Markt is al versierd.

De bloembakken zijn tijdelijk verplaatst, de pilaren van Harderwijk Winterstad prijken al naast de stadhuistrappen met de wintervlag in top, de ondernemers in de binnenstad van Harderwijk hebben reeds informatie ontvangen van de opbouwfase en de vrijwilligers van IJsclub Volmoed zijn geïnstrueerd. Harderwijk op IJs komt eraan!

Binnenkort bouwen stoere mannen de ijsvloer en de horecatent op, wordt de winterse sfeer neergezet met kerstversiering, gezellige lampen en mogen kerstbomen uiteraard niet ontbreken. De oliebollenkraam van Rovers schuift vervolgens ook aan, de stekker wordt in de geluidsinstallatie gestopt en het vertrouwde plaatje is compleet en kan in bedrijf genomen worden. Maar niet voordat de ijsprins of ijsprinses van 2015 bekend is. Alleen deze week nog kan je je zorgvuldig ingekleurde kleurplaat inleveren om kans te maken op de felbegeerde titel. Even naar de website harderwijkopijs.nl om de kleurplaat te downloaden en aan de slag dus!
 
Na het kleuren zoek je meteen je schaatsen op. Passen ze nog? Zitten ze goed in het vet? Verdienen ze nog een slijpbeurt? Kortom, bereid je voor! Want het duurt nog maar even of je doet weer mee met gratis peuterschaatsen, de gratis schaatslessen, schoolschaatsen of draai je je rondjes tijdens de ‘vrij schaatsen’ blokken. Swingen tijdens Discoschaatsen kan ook, zelfs als je nog geen 12 bent.

Nieuw dit jaar is namelijk het KIDS Disco on Ice (8t/m11 jaar) op vrijdag 11 en 18 december tussen 17.15uur en 18.45uur.

Denk er ook nog even aan dat je een 10 rittenkaarten voor het vrij schaatsen kan kopen, zodat je ook nog eens met korting het ijs op kan. Ook leuk om voor je verjaardag te krijgen of wellicht vindt de Sint het ook een origineel cadeau.
 
Zet ‘m in de agenda; vanaf 26 november ijspret in Harderwijk. Check ook even de website www.harderwijkopijs.nl voor openingstijden en verdere informatie.

De catering zal dit jaar weer verzorgd worden door Maartenz Catering en 't Rookerijtje