Harderwijk op IJs druk bezig met opbouw ijsbaan

Door Petronella van het Goor - Op de markt in Harderwijk is vandaag gestart met de opbouw van de ijsbaan. 'It giet oan', schreef de stichting in een update naar alle vrijwilligers en sponsoren. Met aanpassingen uiteraard. De opening met de IJsprins(es) op 26 november is vervroegd naar 17 uur en wordt live uitgezonden via de CAI op kanaal 13 en 14 en op de website van Harderwijk op IJs. 

"Gelukkig kunnen we open en kunnen we door, mede door een goede samenwerking met de gemeente", zegt Jennifer Rietveld, voorzitter van stichting Harderwijk op IJs

Door de nieuwe restricties die in elk geval tot 3 december duren, moet de ijsbaan in de avonden dicht. De horeca sluit om 20 uur. "Natuurlijk hopen we dat er na 3 december meer ruimte is voor de horeca, niet alleen voor de ijsbaan natuurlijk, maar voor alle horeca. Tot die tijd richten we ons op het schaatsplezier voor de kinderen."

Alle schaatsers en begeleiders vanaf 13 jaar moeten een QR-code laten zien en toeschouwers wordt gevraagd om zittend te kijken naar de ijspret op de baan. "Wij houden ons aan de regels die landelijk gelden", aldus Rietveld.

De meeste basisscholen hebben inmiddels een schaatsafspraak gemaakt. Het wordt volgens de stichting een enorme uitdaging om binnen de gestelde regels de ijsbaan vorm te geven. "Maar we hebben allemaal hetzelfde doel. Zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van het ijsplezier."
 

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info