'Harderwijk in de zon!' met nieuwe zonnepanelen

Op 16 november heeft wethouder Pieter Teeninga in het kader van ‘Harderwijk in de zon’ aan de Nieuwe Grensweg in Harderwijk de eerste van een reeks nieuwe zonnepanelen geplaatst. Hij deed dit samen met de vertegenwoordigers van Slim Solar System en Cobalt Energie Oplossing.

“Het zijn de eerste zonnepanelen in een reeks van 80 locaties”, aldus de wethouder.

“Ik ben blij dat de twee firma’s niet alleen de panelen plaatsen, maar ook hebben geholpen bij het kiezen voor oplossingen op maat”. Er zijn 170 huishoudens die een aanvraag hebben ingediend voor een maatwerkadvies.

Na een succesvolle informatieavond in Theater Harderwijk zijn er veel particuliere aanmeldingen gekomen voor plaatsing van zonnepanelen op huizen. Er werd een aanbestedingsvraag voor het advies en het leveren van panelen uitgezet. Een jury, bestaande uit inwoners van de stad met veel kennis van zaken, begeleidde het proces.

Na de aanbestedingsprocedure werd de opdracht aan de twee firma’s Slim Solar System en Cobalt Energie Oplossingen gegund.

Zij vormen samen het initiatief ‘Harderwijk in de zon!’.

Er is volgens de wethouder veel belangstelling voor zonnepanelen. “Het is voor inwoners soms lastig om het juiste advies te krijgen en om panelen aan te schaffen. En het initiatief ‘Harderwijk in de zon’ ontzorgt. Je ziet dat degene die zich aangemeld hebben ook nieuwsgierig zijn naar een vervolg. Bij andere bewoners.”

De gemeente Harderwijk streeft naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. In 2031 wil de gemeente de CO2 – uitstoot gereduceerd hebben met 45%. Dit is gebaseerd op de doelstelling van de Energieke Stad. De gemeente wil inwoners, bedrijven en organisaties uit de gemeente Harderwijk optimaal laten participeren in duurzaamheidsprojecten. Het initiatief is ook een logisch vervolg op de visie van het samenwerkingsverband Veluwe Duurzaam.