Harderwijk in actie voor de psychische gezondheid van jongeren | Last Man Standing

Uit onderzoek van Een Vandaag blijkt dat 60% van de mensen meer psychische klachten heeft (gehad) door de coronacrisis. En wat opvalt is dat vooral jongeren mentaal onder de crisis lijden: 74% zegt tot nu toe last te hebben (gehad) van klachten. 

En daar waar jongeren vaak lang op een wachtlijst moeten staan voor passende hulp gaat Het Praktijkhuis met de Last Man Standing @ Home actie van MIND van 12.00 uur tot 15.00 uur op een verhoging staan.

Dit om de psychische gezondheid van jongeren bespreekbaar te maken en uiteraard om geld in te zamelen.

Deze actie is een samenwerking tussen Het Praktijkhuis en Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 in Harderwijk. Als geen ander weten we dat de jeugd de toekomst heeft, zowel in de voetballerij als in de maatschappij.

Maar wat als je als jongere (even) het gevoel hebt alsof er geen toekomst meer voor je in het verschiet ligt. Als de dagen gevuld zijn met angst en somberheid of misschien wel een verslaving. Wat als je geen veilige plaats hebt om heen te gaan, waar je even kan zijn wie je bent. Waar je gewaardeerd wordt om je mens zijn, en niet alleen om wat je presteert.

Zowel Het Praktijkhuis (werkend vanuit ervaringsdeskundigheid en een onderdeel va Ixta Noa) als Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 willen zo’n plaats zijn. Waar je een wezenlijk onderdeel van een team bent, en van de maatschappij.

Als je als jongere te maken krijgt met een psychische uitdaging is het fijn dat er behandeling mogelijk is, maar wij geloven dat herstel niet alleen behandeling nodig heeft, maar is juist ook een gezonde omgeving van belang om te kunnen herstellen, thuis, bij vrienden, op school of werk, in een praktijkhuis en zelfs op het voetbalveld.

Met deze actie willen wij aandacht vragen en geld in zamelen voor alle jongeren die worstelen met een psychische uitdaging. We willen psychische uitdagingen bespreekbaar maken en laten weten dat ze er niet alleen voor staan.