Harderwijk eerste stad in Nederland met 100% dekkend glasvezelnetwerk

Inwoners van het buitengebied van Harderwijk en Hierden krijgen een aansluiting op het glasvezelnetwerk van CAI Harderwijk. 

Liefst 63 procent van de bewoners reageerde positief tijdens een vraagbundelingsactie in november en december. “En de aanmeldingen komen nog steeds binnen”, vertelt directeur Edo Kweldam van CAI Harderwijk.

Als het netwerk in de loop van 2018 is aangelegd, mag Harderwijk zich de eerste stad van Nederland met 100 procent glasvezeldekking noemen. “Dan kunnen alle inwoners profiteren van de voordelen van een open netwerk met vrijheid in de keuze van een provider.”
 
De netwerkuitbreiding is kostenverantwoord aan te leggen dankzij aansluiting bij initiatieven in Ermelo en Nunspeet. In deze twee aangrenzende buitengebieden legt netwerkbeheerder CIF een glasvezelnetwerk aan. De vraagbundeling in de beide buurgemeenten leidde recent tot het minimum van 50 procent deelname. “We verwachten dat de daadwerkelijke aanleg start in het eerste kwartaal van 2018. Uiteindelijk hopen we dan in het najaar van 2018 de volle 100 procent van Harderwijk en Hierden aangesloten te hebben”, aldus Kweldam.
 
CAI-directeur Edo Kweldam is vooral blij voor de bewoners van het buitengebied, die de afgelopen jaren soms met kunst- en vliegwerk hun datasnelheid verhoogden. “We kregen niet alleen aanmeldingen binnen tijdens de vraagbundeling, maar ook aanmoedigingen. Veel bewoners willen zó graag glasvezel, gewoon om beter bereikbaar te zijn en net als iedereen grote bestanden binnen te kunnen halen. Ook kijken mensen echt uit naar een stabiel netwerk dat het gewoon doet als je het nodig hebt.” 

Uniek netwerk

CAI Harderwijk heeft als stichting zonder winstoogmerk een unieke positie verworven in het Nederlandse medialandschap. Niet alleen is het glasvezelnetwerk in Harderwijk en Hierden uit de handen van grote bedrijven gebleven, het staat ook open voor meerdere dienstaanbieders. Inmiddels kunnen inwoners in de gemeente Harderwijk kiezen uit pakketten van liefst tien verschillende providers. De keuze van CAI Harderwijk voor splitsing van netwerkbeheer en het aanbieden van diensten is zeer positief voor inwoners.

De Consumentbond betitelde Harderwijk al als ‘internetwalhalla’, recent adviseerde NRC Handelsblad zijn lezers ‘om naar Harderwijk te verhuizen voor het beste internet’.

 

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info